Založ si blog

Zlatovláska a starý čarodejník

Starý čarodejník bol veľmi šikovný. Zmyslom jeho života bolo tkať siete a loviť do nich všetko, čoho sa mu zachcelo. Na sklonku života ovládol už takmer všetko, čo si zaumienil. Vrcholným triumfom v ceste za ovládnutím sveta by bolo, keby ovládol Armádu sveta. Načo ? Nuž NATO. Lebo aj to chcel mať pod svojou kontrolou.

V múdrej knihe sa starý čarodejník dozvedel, že armádu sveta neovládne žiaden mocenský výboj, žiaden superman, žiaden hrdina, žiaden hocijako silný muž. Že na jej ovládnutie bude potrebná ženská lesť. Vládcom armády sveta sa môže stať iba čosi vzhľadné a prefíkané. Čosi ako Zlatovláska. Nebol by to starý čarodejník, keby sa po takomto zistení vzdal svojho cieľa. Nebol by to starý čarodejník, keby neprišiel na to, ako svoj cieľ aj za nových okolností dosiahnuť.

Starý čarodejník naštudoval všetky čarodejnícke lexikony, urobil, čo odporúčali. Nakoniec v sebe skoncentroval všetku mágiu, čo mu ešte zostala – a premenil sa z vráskavého starca na sošnú ZLATOVLÁSKU v najlepších rokoch. Vypol prsia, stiahol driek a nevinným ženským hláskom požiadal Radu najvyšších o mandát na velením Armáde sveta. Bol neodolateľný. A tak mu vyhoveli. V podobe Zlatovlásky mal všetko, na čo si pomyslel. Mal NA TO . A basta.

Konečne mal, čo chcel. Mal v rukách celý svet. Mal šém a mal aj golema. Mal telo zlatovlásky a mozog starého čarodejníka. Cesta života sa uzavrela. Smutné je, že nielen pre neho. Aj pre všetko okolo neho. Aj pre celý celučký guľatý modrý svet.

Happyend ? Nebude. Sme tak sprostí, že si ho nezaslúžime.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

APTOPIX Russia Putin Inauguration

Čo možno čakať od kremeľského vládcu po piatej korunovácii?

07.05.2024 15:33

Pokračovanie vojny, vystupňovanie represií, možná mobilizácia a pokus o dobytie Charkova. Také sú očakávania expertov a kremeľských zasvätencov na začiatku ďalšieho funkčného obdobia Putina.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2021606x
Priemerná čítanosť článkov: 4414x

Autor blogu

Kategórie