Založ si blog

Bude Čaputová generálnou sekretárkou NATO ?

V západných politických kruhoch sa v poslednom čase začalo intenzívne hovoriť o kandidátoch na nového generálneho tajomníka NATO. Hovorí sa o tom, že by to z propagandistických dôvodov mala byť žena. Maskovanie činnosti NATO jeho ženskou šéfkou by bolo pre civilizovaných ľudí na Západe „zbašnejšie“.

Medzi kandidátmi -ženami sa hovorí najmä o štyroch politických osobnostiach. O kanadskej vicepremiérke Christie Freelandovej, o estonskej premierke Kaji Kallasovej , o chorvátskej ex-prezidentke Kolinde Grabarovej-Kitarovičovej, – a o slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej. Kandidátom V.Británie je ich minister obrany Ben Wallace. Je to však muž…Kandidátom a top favoritom bola donedávna Freelandová. Ruskí historici však našli v jej biografii starého otca z maminej strany – ukrajinského fašistu-banderovca menom Michail Chomiak . Ten aktívne podporoval na okupovanej Ukrajine holocaust a ospevoval nemeckých okupantov prostredníctvom dvoch banderovských novín. Ak by kandidatúru Freelandovej zablokovala americká židovská lobby, bola by Čaputová vo finále. A rozhodovalo by sa medzi ňou a spomínanou estónskou a chorvátskou kandidátkou.

Aj keď ide zatiaľ o neoficiálne informačné šumy, Čaputová a jej okolie o nich iste vedia. Kandidatúra na najvyšší post v NATO možno už vplýva na niektoré Čaputovej domáce rozhodnutia. Čaputová sa zjavne nemusí báť o svoju budúcnosť. Na Západe zbiera jedno ocenenie za druhým. U Slovákov sa síce jej šance na znovuzvolenie za prezidentku znižujú, ale človek s jej CV-čkom sa nemusí starať o kariéru iba na „krpčiarskom“ Slovensku. Post generálneho tajomníka NATO by bol pre ňu a tých, čo ju urobili a z pozadia posúvajú hore – hviezdnym postom. Ak by sa aj nakoniec nekonal, našlo by sa pre človeka jej kvalít iste nejaké iné dôstojné riešenie.

Možno sú toto všetko iba „šumy“. Aj tak však pani Čaputovej držime palce. A želáme jej, aby sa jej prípadná kariéra v zahraničí úspešne rozvíjala.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2007061x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie