Založ si blog

Zlatovláska a starý čarodejník

Starý čarodejník bol veľmi šikovný. Zmyslom jeho života bolo tkať siete a loviť do nich všetko, čoho sa mu zachcelo. Na sklonku života ovládol už takmer všetko, čo si zaumienil. Vrcholným triumfom v ceste za ovládnutím sveta by bolo, keby ovládol Armádu sveta. Načo ? Nuž NATO. Lebo aj to chcel mať pod svojou kontrolou.

V múdrej knihe sa starý čarodejník dozvedel, že armádu sveta neovládne žiaden mocenský výboj, žiaden superman, žiaden hrdina, žiaden hocijako silný muž. Že na jej ovládnutie bude potrebná ženská lesť. Vládcom armády sveta sa môže stať iba čosi vzhľadné a prefíkané. Čosi ako Zlatovláska. Nebol by to starý čarodejník, keby sa po takomto zistení vzdal svojho cieľa. Nebol by to starý čarodejník, keby neprišiel na to, ako svoj cieľ aj za nových okolností dosiahnuť.

Starý čarodejník naštudoval všetky čarodejnícke lexikony, urobil, čo odporúčali. Nakoniec v sebe skoncentroval všetku mágiu, čo mu ešte zostala – a premenil sa z vráskavého starca na sošnú ZLATOVLÁSKU v najlepších rokoch. Vypol prsia, stiahol driek a nevinným ženským hláskom požiadal Radu najvyšších o mandát na velením Armáde sveta. Bol neodolateľný. A tak mu vyhoveli. V podobe Zlatovlásky mal všetko, na čo si pomyslel. Mal NA TO . A basta.

Konečne mal, čo chcel. Mal v rukách celý svet. Mal šém a mal aj golema. Mal telo zlatovlásky a mozog starého čarodejníka. Cesta života sa uzavrela. Smutné je, že nielen pre neho. Aj pre všetko okolo neho. Aj pre celý celučký guľatý modrý svet.

Happyend ? Nebude. Sme tak sprostí, že si ho nezaslúžime.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2007835x
Priemerná čítanosť článkov: 4413x

Autor blogu

Kategórie