Založ si blog

Bude Čaputová generálnou sekretárkou NATO ?

V západných politických kruhoch sa v poslednom čase začalo intenzívne hovoriť o kandidátoch na nového generálneho tajomníka NATO. Hovorí sa o tom, že by to z propagandistických dôvodov mala byť žena. Maskovanie činnosti NATO jeho ženskou šéfkou by bolo pre civilizovaných ľudí na Západe „zbašnejšie“.

Medzi kandidátmi -ženami sa hovorí najmä o štyroch politických osobnostiach. O kanadskej vicepremiérke Christie Freelandovej, o estonskej premierke Kaji Kallasovej , o chorvátskej ex-prezidentke Kolinde Grabarovej-Kitarovičovej, – a o slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej. Kandidátom V.Británie je ich minister obrany Ben Wallace. Je to však muž…Kandidátom a top favoritom bola donedávna Freelandová. Ruskí historici však našli v jej biografii starého otca z maminej strany – ukrajinského fašistu-banderovca menom Michail Chomiak . Ten aktívne podporoval na okupovanej Ukrajine holocaust a ospevoval nemeckých okupantov prostredníctvom dvoch banderovských novín. Ak by kandidatúru Freelandovej zablokovala americká židovská lobby, bola by Čaputová vo finále. A rozhodovalo by sa medzi ňou a spomínanou estónskou a chorvátskou kandidátkou.

Aj keď ide zatiaľ o neoficiálne informačné šumy, Čaputová a jej okolie o nich iste vedia. Kandidatúra na najvyšší post v NATO možno už vplýva na niektoré Čaputovej domáce rozhodnutia. Čaputová sa zjavne nemusí báť o svoju budúcnosť. Na Západe zbiera jedno ocenenie za druhým. U Slovákov sa síce jej šance na znovuzvolenie za prezidentku znižujú, ale človek s jej CV-čkom sa nemusí starať o kariéru iba na „krpčiarskom“ Slovensku. Post generálneho tajomníka NATO by bol pre ňu a tých, čo ju urobili a z pozadia posúvajú hore – hviezdnym postom. Ak by sa aj nakoniec nekonal, našlo by sa pre človeka jej kvalít iste nejaké iné dôstojné riešenie.

Možno sú toto všetko iba „šumy“. Aj tak však pani Čaputovej držime palce. A želáme jej, aby sa jej prípadná kariéra v zahraničí úspešne rozvíjala.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018316x
Priemerná čítanosť článkov: 4416x

Autor blogu

Kategórie