Založ si blog

Novinári na kraji zúfalstva !

Nie všetci, tentokrát najmä tí športoví. Lepšie povedané športovo-reklamní. Šport a reklama je totiž už tak vzájomne prelezená, že ťažko povedať či je dotyčný čo o športe píše alebo ho komentuje naozaj orientovaný na šport alebo je skôr platený ako reklamný promotér.

Čo mám konkrétne na mysli ? Nuž napríklad našich mladých hokejistov, ponúkajúcich svoje telá na americkom bielomäsovom pardon hokejovom trhu NHL.

Tzv. športoví novinári ako hladní psi snoria medzi mladými slováčikmi, Slavkofskými, Regendami, Mešármi…čo odišli do zámoria, aby tam urobili vysnívanú kariéru. Bohužiaľ, takých ako oni tam prichádzajú z celého sveta stovky. Tí z iných krajín sú možno menej hokejoví ale o to sebavedomejší, cieľavedomejší, priebojnejší, arogantnejší, agresívnejší, – a v konečnom dôsledku úspešnejší. A tak naši novinári len sklamane sledujú ako draftovaní „géniovia“ jeden po druhom odchádzajú do študentských , juniorských, farmárskych družstiev. Žiaden z nich sa neukazuje ako nádejný ťahúň marketingových kampaní. Zo žiadneho z nich sa už zjavne nestane nový Sagan, nový Hamšík, nová Cibuľková či Kuzminová.

Pre marketingové kampane je z dnešných športových hviezd vhodná vlastne iba Vlhová. Tá je dnes pečená-varená na všetkých televíznych prajmtajmoch od rána do večera. Ona predáva všetko od stávok Tiposu, cez poisťovanie, športové potreby, zdravú výživu po vzdelávanie v súkromných školách. Športoví novinári už asi pol roka tvrdo pracovali na imidži jej mužského pendanta Slafkovského. Bohužiaľ, ukazuje sa, že zbytočne. Chlapec, čo bude onedlho naháňať puk za farmársky tím, sotva úspešne popredá stávky na Tipos či životné poistenie.

Trh so slovenskými športovo-marketingovými hviezdami osirel. Zostala naozaj už iba Vlhová. Tú nám naši „športoví“ novinári omieľajú ako kráľovnú svahov, aj keď ešte v novej sezóne neabsolvovala žiadne preteky. Nedajbože, aby sa jej na svahu niečo stalo. To by bol potom riadny marketingový výpadok. Reklamní zúfalci by museli asi siahnuť po nejakých importovaných českých hviezdach typu Ledeckej alebo Kvitovej. Alebo po poľutovaniahodnom usmiatom a bucľatom Atillovi …

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2008188x
Priemerná čítanosť článkov: 4414x

Autor blogu

Kategórie