Založ si blog

„Perepičky kyjevskije“

Ukrajina týchto dní je štát na baterky. Nefunguje tam elektrina, rozvody vody a kanalizácia, viaznu centrálne dodávky tepla. Po značnú časť dňa je takmer celoplošne vyhlásený vzdušný poplach. Generál „armagedon“ nie a nie prestať so vzdušnými útokmi. Viackrát médiá oznamovali, že sa OS RF vyčerpali zásoby dronov a rakiet, no zdá sa, že Surovikinove zásoby sú stalé dostatočné. Kvôli vzdušným úderom sa zastavil aj chystaný veľký útok na Cherson. Vyhliadky s blížiacou zimou sú dosť smutné.

Zdalo by sa, že v tomto štáte na baterky nič nefunguje. Omyl ! Čosi predsa len funguje Naplno a prekvapujúco tvorivým spôsobom. – Je to ukrajinská tajná služoa – FSB. Najmä jej odbor informačného boja s nepriateľom, – pracoviská, kde sa dennodenne pripravujú propagandistické kampane, vymýšľajú nové informačné hry a dezinformácie. FSB má na pôsobenie v Rusku a zahraničí vyše 200 fejkových telegram-kanálov. Minimálne polovica produkcie informácií FSB je určená na export – do zahraničných médií. A tak máme tú česť spoznávať informačné produkty FSB aj u nás, prostredníctvom „slovenských“ médií. Často sú tieto produkty „ešte teplé“. Tak promptne sa dostávajú aj k našim zákazníkom.

Ke´d som bol raz v Kyjeve /pred majdanom/ zaujal ma na Kresčatiku jeden stánok, pred ktorým stál dlhočižný rad ľudí. Podošiel som k búde a prečítal si názov výrobku, ktorý tam ponúkali. Volal sa „perepičky kyjevskije“. Výrobok ma zaujal nielen evidentnou obľúbenosťou medzi Kyjevčanmi ale aj fonetickou šteklivosťou pre mňa, Slováka. . Nuž neodolal som, vystál som si rad a asi po 20 minútach som si už pochutnával na akomsi praženom pirôžku, naplnenom obyčajným kúskom špekačky. Dalo sa to jesť, ale nebolo to obsahovo bohviečo. Fonetický obal perepičiek bol oveľa lepší ako ich náplň.

Na tento kyjevský výrobok, ktorý nezaujal obsahom ale iba atraktívnym názvom si spomeniem vždy, keď mi zrak padne na produkty propagandistov FSB, predstavujúce neraz väčšinu hajlajtov v našich médiách. Pripomeniem aspoň tie „perepičky“ FSB, ktoré sa týkajú V.V.Putina. Podľa nich:

  • Putin je smrteľne chorý a na verejnosti myká nohou a rukou.
  • Na verejnosti Putina zastupujú náhradníci: tuším traja dvojníci, -alebo žeby dvaja trojníci ?
  • Putin je hrozný bojko-sedí pod Kremľom v najhlšom protiatómovom bunkri
  • Nespokojnosť s Putinom rastie medzi jeho donedávna vernými oligarchami, ale aj vo vláde a generálnom štábe.
  • Putina onedlho zvrhne bývalý predseda vlády nejaký Kirijenko.
  • Putina zvrhne vojenská vzbura čerstvo mobilizovaných záložníkov, ktorí odmietajú bojovať.
  • Putina už nemá rada ani Alla Pugačovová !

Takéto informačné „perepičky“ nám teda pekári FSB ponúkajú z Kyjeva. Slováci sú príliš skeptickí, aby ich masovo konzumovali. Aj u nás sa však nájdu takí, čo si do nich zahryznú. Ba sú aj takí, čo už na ne majú návyk. Takýmto členom klubu priateľstva s baterkovým štátom želám dobrú chuť.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2007103x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie