Založ si blog

Marčekova strana požaduje vystúpenie SR z NATO a EU

Známy organizátor manifestácií a demonštrácií a bývalý poslanec NRSR Peter Marček zakladá novú politickú stranu. Strana má zatiaľ názov „ZJEDNOTENÍ SLOVANIA“. Aktivisti okolo Marčeka zbierajú kvôli registrácii na MV SR podpisy občanov už cca 7 mesiacov. Z potrebných 10 000 podpisov údajne doposiaľ majú 7-8 tisíc.

Jadrom programu novej strany je požiadavka na vystúpenie Slovenska z NATO a EU. Ďalej je to obnova priateľských vzťahov medzi Slovenskou republikou a Ruskou federáciou a napokon uchádzanie sa SR o vstup organizácie BRICS.

Marček je plodným zakladateľom slovenských strán. Z nich niektoré, pravda pod iným názvom a iným manažmentom úspešne prešli voľbami do NRSR, ba dokonca sa stali súčasťou vládnej koalície. Jedna z popredných členiek takejto „Marčekovej strany“ je dnes členkou vlády SR. Marček je schopný organizátor, no chýbajú mu zrejme iné pre slovenskú politiku prepotrebné vlastnosti: ostré lakte, bezzásadovosť, umenie robiť intrigy…Ak sa zmenia kritériá úspešnosti v praktickom politickom živote a takéto osobnostné spôsobilosti na politický úspech už nebudú potrebné, potom je možné, že Marček svoju stranu nielen založí, dostane ju do parlamentu, no tiež zostane na jej čele a pokúsi sa cez ňu zmeniť doterajšie politické dejiny Slovenska.

Podľa informácie z prostredia Marčekovcov sa strany s názvom „Zjednotení Slovania“ pokúsia založiť aj v iných slovanských krajinách. Predovšetkým v Česku, Poľsku, Bulharsku. Ak by sa to podarilo, potom by sme boli svedkami obnovy panslavizmu, -pravda v nových podmienkach a s modernejšími princípmi fungovania.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani, aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

múzeum, Krupina

Mučiace nástroje lákajú masy ľudí. Procesy s bosorkami približujú v meste, v ktorom ich upálili desiatky

18.05.2024 06:00

Klietka, v ktorej upaľovali čarodejnice, dereš, drevený kôň a španielska čižma pribudli k lomihnátu či radlíku, teda k náčiniu používanom pri vyšetrovaniach stredovekými inkvizítormi v Krupine.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2029483x
Priemerná čítanosť článkov: 4431x

Autor blogu

Kategórie