Založ si blog

Médiá a opozícia o Ficovi klamali a klamú aj dnes

V nedeľných televíznych reláciách sa dnes opäť objavili klamstvá o tom, ako vraj Rusi zništili, zbagatelizovali Ficovo rozhodnutie o stopke pre vývoz zbraní a munície na Ukrajinu. Znovu prekrúcali odpoveď Peskova na otázku novinára, či slovenské rozhodnutie nejako významne zmení vojenský pomer síl na ukrajinskom fronte. Peskov logicky odpovedal, že nie. No zároveň dodal /a to už „naše“ médiá a opozícia nespomínajú/, že zmena postoja SR ku konfliktu na Ukrajine a ku protiruským sankciám predstavuje trhlinu v americkej geostrategickej bariére proti Rusku.

Nie je pravda, že Slovensko je pre Rusko také malé zanedbateľné nič. Nie je pravda, že si ruské médiá a ruskí politici politiku SR nevšímajú. Naopak. Každý deň v najdôležitejších ruských mienkotvorných médiách vyjdú aspoň 2-3 články o SR. Nové postoje SR si ale všímajú aj v USA. Naposledy napr. americký časopis Newsweek. Bohužiaľ, konkrétne články a zdroje neuvediem, lebo nechcem aby aj tento blog /tak ako predošlý/ zmizol z očí čitateľov. Tak či onak, zmeny v politike novej slovenskej vlády a Ficove vyjadrenia v Bratislave či v Bruseli sú v zahraničí široko prezentované. Slovensko sa vďaka novej zahraničnej politike slovenskej vlády dostalo do vážnych článkov a vážnych diskusií publicistov a politikov v zahraničí.

Fico a jeho nová vláda sú dnes v Europe i vo svete široko diskutovaná téma. Každý náš politik a publicista, ktorý tvrdí opak, je klamár. Šíri lži, využívajúc pritom stále ešte dosť obmedzenú slobodu slova na Slovensku.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Fica zasiahol viackrát: Atentátnik stojí pred súdom, prokurátor žiada väzbu

18.05.2024 10:00, aktualizované: 11:50

Súd sprevádzajú prísne opatrenia, zasadnutie je neverejné, novinári sa nedostanú ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2029729x
Priemerná čítanosť článkov: 4432x

Autor blogu

Kategórie