Založ si blog

Ukrajinci už druhý týždeň prelamujú front.

Palcové titulky v našich médiách /aj na tomto portále/ presviedčajú, že Ukrajinci prelomili prvú, druhú ba i tretiu Surovikinovu líniu pri Verbovej a prenikajú stále hlbšie a hlbšie do ruského tyla. V jednej vete sa síce nadšenie trochu brzdí, lebo vraj za treťou líniou obrany sú ďalšie línie ale to je iste iba malá prechodná komplikácia na víťaznej ceste na Krym.

Naše médiá /až na jedného blogera z Pravdy/ pri nadšení z ukrajinského postupu zabudli informovať o zničenom tanku Leopard, v ktorom zhoreli vojaci Bundeswehru a jeden nemecký vojak bol zajatý. Udalosť sa udiala v smere na Zaporožie. Dva Leopardy /švédska úprava/ boli zničené pri Kupjansku. Snímky ISW ukazujú zhorenú pancierovú techniku v miestach údajného prielomu frontu v oblasti Verbovej. . Nuž hej, zhorené sú, ibaže to nie je ruská ale ukrajinská technika, zničená paľbou z mobilných ruských salvových raketometov Solncepjok. Ruské rakety podľa GŠ OS RF zničili aj ukrajinský SU-24M. Vraj ten istý, z ktorého boli odpálené strely Storm Shadow na Sevastopol.

Naše médiá píšu o postupe Ukrajincov na akýchsi bližšie nešpecifikovaných miestach. O tom, že ruskí vojaci dnes obsadili dedinu Orechovo-Vasilievka nikde ani mäkké „f“. Ruský analytik Rogov tvrdí, že celý prielom pri Verbovatom je hoax. Je to podľa neho falšovanie skutočnosti. Ktovie.

Jediným výsledkom kadejakých týchto prielomov je obrovské krviprelievanie na strane Ukrajiny a samozrejme čiastočne aj na strane Ruska. Podľa slávneho amerického ekonóma Jeffrey Sachsa z tohto krviprelievania USA nič nezískali. Získalo z neho niečo iba zopár amerických politikov a predstaviteľov zbrojného priemyslu. Títo vojnoví podnikatelia sa tešia na to, ako americké tanky Abrams zmenia situáciu na fronte. Podľa nemeckého generála Wittmanna /na základe jeho vlastných skúseností s týmito tankami/ to ale takmer nič nezmení. Ruský tank T-90M MBT Proryv si s Abramsami poradí.

Možno áno, možno nie. No o reálnom výsledku tankových súbojov sa v našich médiách sotva dozvieme. Tam sa bude ďalej fantazírovať o prielomoch a dračích zuboch, ktoré banderovci úspešne prekonali.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini prehovoril o emotívnych detailoch stretnutia s Ficom: Existuje Slovensko do atentátu a Slovensko po ňom

17.05.2024 07:00

Pellegrini označil stretnutie s Ficom v nemocnice za veľmi emotívne.

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

vojna na Ukrajine, Sevastopol

ONLINE: Ukrajinské drony mohutne zaútočili na ruské čiernomorské základne

17.05.2024 06:05, aktualizované: 06:52

Ukrajina udrela vzdušnými a námornými dronmi na prístavné mestá, kde má základne ruská Čiernomorská flotila. Rusi zase bezpilotnými lietadlami útočili na Charkov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2028808x
Priemerná čítanosť článkov: 4430x

Autor blogu

Kategórie