Založ si blog

Vstup pozemných síl NATO do vojny proti Rusku a „ALABUGA“

Tempo ukrajinskej ofenzívy dosahuje t.č. rýchlosť 1% „oslobodených oblastí“ za rok /O,25% za 3 mesiace/. Banderovci by sa takto zmocnili pôvodnej Ukrajiny za 100 rokov. Je jasné, že nejde o ofenzívu ale o krach. Medzi vojenskými analytikmi a politikmi na Západe sa preto čoraz častejšie hovorí o priamom vstupe NATO do ukrajinského konfliktu. Čoraz častejšie „úvahy“ v médiách majú pripraviť verejnosť na túto alternatívu. Predpokladá sa, že by formálne nešlo o akciu NATO ale o akciu „aliancie ochotných“, zloženej z OS Pobaltia, Poľska, Rumunska príp. Česka. A ak by voľby v SR vyhrala PS, SaS, KDH a OlaNO, tak aj Slovenska.

Pred začiatkom ŠVO odborníci na Západe ale aj v RF usudzovali, že nie je v silách Ruska vyhrať nad NATO v konvenčnej vojne. S pocitom technickej a zdrojovej prevahy podporoval Západ Ukrajinu čoraz agresívnejšími formami. Prejavom tohto trendu je aj úvaha o priamom zapojení krajín NATO do boja proti Rusku.

V súčasnosti sa však predstava o jasnom víťazstve NATO v konvenčnej vojne proti RF začína rúcať. Príčinou je zlyhávanie vyspelej- často najvyspelejšej- techniky NATO v konfrontácii s akože „zaostalými“ ale zázračne účinnými zbraňami RF. Príkladom je napr. nedávne vyjadrenie veliteľa pozemných síl USA v Európe gen. M. Meigsa. Ekonomika RF sa celkom slušne reštrukturovala na vojnový modus. Vo výrobe zbraní a munície je RF výkonnejšia než USA a EU. Krajiny Západu si totiž napriek vojne chcú zachovať svoj poživačný mierový spôsob života…

Generalita NATO napriek tomu priamy vstup vojakov z krajín NATO do konfliktu s RF podporuje. Tlačí ju čas. Nie, nejde ani tak o „oslobodenie“ UA, ako skôr o preventívne opatrenia vzhľadom na čoraz viac rozbehnutý ruský bojový stroj. Rusi podľa spravodajských informácií napredujú už nielen v oblasti hypersonických zbraní ale aj v realizácii ďalších projektov.

Jedným z takýchto projektov je projekt “ ALABUGA „. O čo ide ? Názov projektu je odvodený od názvu vedecko-výskumného mesta Alabuga /Elabuga/ v Tatárskej autonómnej republike. V meste sa Putinovi podarilo sústrediť mladú technickú elitu a výsledky jej práce sú v mnohých smeroch prekvapujúce. Alabuga je raketa, ktorá spôsobuje elektrický resp. elektromagnetický výbuch. K explózii dôjde asi vo výške 400 m. Výbuch vyradí v okruhu asi 5 km z činnosti všetky elektrické, elektronické, rádiové a elektromagnetické aktivity všetkých zbraní nepriateľa na zemi, na vode či vo vzduchu. Lietadlá a vrtuľníky „zmrznú“ a padajú na zem ako kameň. Pár kusov alabugy by zjavne stačilo na paralyzovanie akejkoľvek bojovej činnosti, vedenej konvenčnými zbraňami.

Okno príležitostí poraziť Rusko klasickými zbraňami sa podľa amerických stratégov pomaly zatvára. Ak sa teraz nepodarí využiť protiruské nálady veľkej časti západnej verejnosti a náskok, ktorý majú USA a NATO napr. v letectve a námorníctve, bude to v budúcnosti oveľa ťažšie. Ak sa dnes úder proti RF zmešká, bude treba akceptovať „ruský mier“, nový európsky status quo. Bude treba začať diplomaticky rokovať s Ruskom a neskôr aj Čínou. Bude potrebné sklopiť uši a naučiť sa žiť v multipolárnom svete 21.storočia.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

NATO / OTAN / Armáda SR /

Podpora členstva SR v EÚ a NATO oproti vlaňajšku vzrástla

02.05.2024 15:12

Členstvo Ukrajiny v západných inštitúciách si želá 30 percent Slovákov, čo je najmenej z regiónu.

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2014448x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie