Založ si blog

„Potkanie“ triky banderovcov

Dnes GŠ OS RF oznámil, že počet zajatých Ukrajincov presiahol 20 tisíc. V poslednom čase sa prípady vzdania sa alebo prebehlíctva Ukrajincov na stranu Rusov množia. Nie všetky pokusy o prechod do ruského zajatia sa však podaria. Vojenskí pozorovatelia boli svedkami smutnej udalosti. Potom čo sa početná skupina Ukrajincov Rusom vzdala pod Arťomovskom – stala sa terčom zúrivého mínometného útoku svojich „bratov.“ Skôr, ako sa Ukrajincov podarilo presunúť do tyla, banderovci ich všetkých pozabíjali.

Prechod do zajatia je však niekedy iba ukrajinská finta. Včera sa 13 ukrajinských vojakov pod bielou vlajkou pri osade Spornoje pokúsilo akože vzdať sa Rusom. Rusom na tom boli čudné dve veci-1/ v poslednom čase sa na tomto úseku frontu žiaden boj neodohral, 2/ banderovci odmietli ísť k ruským pozíciám v rade po jednom a kráčali v rojnici. Keď im Rusi ďalší postup zakázali, začali na nich banderovci páliť. Na krídlach ich dokonca podporila mínometná paľba. Rusi /Kozáci/ boli aj na tento trik pripravení. Falošných zajatcov z väčšej časti zlikvidovali a ostatní ušli naspäť do ukrajinských pozícií.

Pozorovatelia zhodnotili tento a ďalšie formy frontového boja Ukrajincov ako „potkaniu taktiku“. Banderovci sa snažia v malých skupinkách prenikať čo najbližšie k opevneným ruským pozíciám. Dôležité je, aby neboli videní. Preto postupujú kanálmi, roklinkami, lesnými remízkami. Málokedy sa im touto metódou podarí dosiahnuť niečo takticky významnejšie. Prieniky po potkaních cestách vraj v absolútnej väčšine končia rozbitím jednotiek Ukrajincov a množstvom mŕtvych a ranených.

Dnes prišiel na inšpekčnú cestu do Kyjeva Stolltenberg. Prišiel skontrolovať, či si Zelenskij splnil úlohy pri personálnej očiste ministerstva obrany. Stolltenberg vyhlásil, že vraj Ukrajina nikdy nebola bližšie k NATO ako je dnes. Nuž, milý Stolltenberg, -o tom či bude alebo nebude Ukrajina v NATO nerozhodneš ty, ale napr. Orbán a azda aj Fico.

The Guardian vo väzbe na túto návštevu rozšíril klebetu, podľa ktorej Ukrajinci začali od Západu pýtať aj strely Tomahawk. Vraj ich sobecky nepoužijú iba proti Rusku ale aj v iných zástupných vojnách USA proti Iránu a Sýrii. Ajhľa, z Ukrajiny sa postupne stáva oddaný celosvetový policajt v službách USA a NATO.

A na záver ešte jedna správa, týkajúca sa vzdušných zbraní. Minister priemyslu RF dnes vyradil do bežnej armádnej prevádzky zdokonalenú verziu lietadla SU 35 BM S 4++generácie a nové lietadlo SU-57 piatej generácie. Ruské letectvo sa zrejme chystá na dôstojné privítanie lietadiel F-16 na ukrajinskom bojisku.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Černák stojí pred súdom a žiada prepustenie: Uvedomujem si skutky, ktoré som spáchal a hanbím sa za ne. Žiaľ, nedá sa vrátiť minulosť

02.05.2024 07:15, aktualizované: 09:39

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2014265x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie