Založ si blog

USA prísne utajili údaje o vzniku vojny na Ukrajine

Podľa informácií tureckého tv kanála Onedio /odnož prvého kanála tureckej tv/ špecializujúceho sa na breaking news/ sa Pentagon rozhodol na 50 rokov utajiť údaje o prípravách Ukrajiny /s podporou USA a UK/ k útoku na na DNR, ĽNR a na Krym na jar 2022. Ani pre verejnosť a novinárov ale ani pre vrcholových politikov takto nebudú ešte dlho prístupné rôzne svedectvá, dokumenty, vyjadrenia úradných orgánov a pod. Utajenie predvojnových udalostí potvrdila aj pan-ázijská Morning South.

Príčinou utajenia je údajne strach z toho, aby sa materiály nedostali do rúk Trumpa. ktorý by ich mohol zneužiť v prezidentskej kampani /2024ˇ/. Ak by sa materiály dostali na verejnosť, ukázalo by sa čo všetko urobili demokrati a americký vojensko-priemyselný komplex pri príprave útoku Ukrajiny na LNR,DNR, Krym a Rusko.

Na pozadí informácií z takýchto materiálov by sa inak javilo aj rozhodnutie Putina zahájiť 24.februára 2022 preventívnu ŠVO. Ak k tomu prirátame neustále odmietanie žiadostí RF rokovať o členstve UA v NATO, o plánoch NATO na základne na UA a pod, – je obraz o okolnostiach zahájenia ŠVO pomerne jasný.

Ľahšie sa takto dá dekódovať aj včerajšie vyhlásenie Putina na Valdajskom fóre. Podľa neho súčasný konflikt na UA nebol a nie je teritoriálny. Rusku nešlo a nejde o územia – slovami Putina „máme ich dosť“. Išlo a ide o bezpečnosť Ruska a Rusov v Rusku, na nových ruských územiach či na Ukrajine.

Nezávislý americký mysliteľ Jeffrey Sachs sa na príčiny vojnového konfliktu pozerá z ešte väčšieho historického odstupu. Sachs potvrdil to, čo už dávno hovoria ruskí a aj slovenskí geopolitici: že totiž epidémia rusofóbie, ktorou je nakazený Západ, vrátane USA, bola na Západ a do USA zavlečená z vlhkej a chladnej krajiny lordov – z Veľkej Británie. Británia má s Ruskom problém už od čias Ivana Hrozného, teda pekných pár storočí. Británia závidí Rusku jeho bohatstvo, silu a slávu a po generácie sa snaží centrum slovanstva zlikvidovať, podriadiť a zotročiť. Niet desaťročia, v ktorom by Británia na Rusko nezaútočila. Zriedkakedy priamo, najčastejšie cez nastrčené štáty, ochotné bojovať v jej proxy vojnách. Bohužiaľ pre ňu, stále je to neúspešné.

Sachs nepolemizuje s tým, že terajší konflikt na Ukrajine zapríčinili mnohé rôzne faktory-na ruskej, ukrajinskej či NATO-vskej strane. Sachs k tomu len dodáva, že príčinou tohto konfliktu nie sú iba objektívne fakty ale aj faktory psychologické, historické. Teda faktory vyplývajúce z temnej mysle britských vládnucich elít.

Na donbaskom fronte je relatívne pokoj. Samozrejme, prestrelky a sondážne útoky a protiútoky stále bežia. Ruský vrtuľník napr. dnes ráno potopil v Čiernom mori ukrajinské vyloďovacie plavidlo. V poslednom čase sú pokusy Kyjeva o vylodenie malých ale propagačne veľmi hlasných skupiniek banderovcov dosť časté. Realistickejší projekt než vylodenie sa na Kryme je budovanie akéhosi ukrajinského surovikonvského obranného valu v okolí Charkova, Kupjanska a inde. Existencia obranných valov na ruskej a ukrajinskej strane iba potvrdzuje, že t.č. žiadna strana nemá síl a ani chuti na nejakú rozhodujúcu ofenzívu.

Naše médiá v smutných farbách líčia udalosť v dedinke Hroza. Pri nej ruská strela /raketa Iskander alebo klzavá samoriadená bomba FAB/ zničila budovu s kaviarňou a reštauráciou. Pri útoku Rusov údajne zahynulo 52 ľudí. Ľudia vraj v čase útoku nič zlé nerobili. Naopak, trúchlili za osobou, ktorú práve pochovali. Rusi vraj zaútočili iba preto, že tam bolo pohromade príliš veľa ľudí. Naše médiá sa zabudli spýtať prečo je v malej dedinke ubytovacia reštaurácia pre stovky ľudí. Naše médiá zabudli uviesť, že mŕtvym nie je obyčajný rodák z dedinky ale že to bol vysoký dôstojník ukrajinskej vojenskej rozviedky. Naše médiá tiež zabudli uviesť, že drvivá väčšina účastníkov karu boli tiež príslušníci ukrajinskej vojenskej rozviedky. Vo svetle týchto doplňujúcich informácií sa úder na dedinskú krčmu v Hroze hneď javí v inom svetle. Alebo nie ?

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini prehovoril o emotívnych detailoch stretnutia s Ficom: Existuje Slovensko do atentátu a Slovensko po ňom

17.05.2024 07:00

Pellegrini označil stretnutie s Ficom v nemocnice za veľmi emotívne.

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

vojna na Ukrajine, Sevastopol

ONLINE: Ukrajinské drony mohutne zaútočili na ruské čiernomorské základne

17.05.2024 06:05, aktualizované: 07:41

Ukrajina udrela vzdušnými a námornými dronmi na prístavné mestá, kde má základne ruská Čiernomorská flotila. Rusi zase bezpilotnými lietadlami útočili na Charkov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2028838x
Priemerná čítanosť článkov: 4430x

Autor blogu

Kategórie