Založ si blog

Vojna na Ukrajine: nie sú fakty ako fakty

Naše médiá napísali:

  • Rusi sa boja prielomu.
  • Rusi za deň stratili vyše 600 vojakov.
  • Ukrajinci pri Robotine zaznamenali „istý“ posun.
  • V chersonskej oblasti vyhodili SBU do vzduchu auto s tajomníkom miestnej pobočky proputinovskej strany Jednotné Rusko.
  • Ukrajinci chystajú Veľkú zimnú protiofenzívu.

Zahraničné médiá napísali:

  • Rusi pripravili k bojovému nasadeniu raketu Burevestnik na jadrový pohon. Rusom sa ako jediným podarilo vyriešiť problém s uzavretím jadrového cyklu-raketa teda nebude počas letu kontaminovať okolie. Burevestnik je po vystrelení schopný „ako spiaci agent“ roky lietať napr. v medzinárodnom vzdušnom priestore tesne vedľa USA, UK a pod. a aktivovaný k úderu bude kedykoľvek ale až na pokyn z Ruska. Jadrová nálož Burevestnika na rozdiel od Sarmatu nezničí napr. celú Britániu. Určená je na presný zásah konkrétneho vojenského cieľa alebo priemyselnej aglomerácie.
  • The Guardian napísali, že by USA mali upustiť od tlaku na Kyjev, aby v každom prípade odtrhol Krym od Ruska a znovu ho obsadila Ukrajina.
  • Rusi odrazili útoky 3 útočných skupín pri Prijutnom.
  • Washington Post píše o výzve ukrajinských a amerických úradov smerom k západným médiám. Nemajú sa natoľko venovať každodenným známkam zlyhania ukrajinskej ofenzívy ale sústreďovať na humanitárne aspekty ruskej okupácie. V tejto súvislosti znovu rezonuje nedávne rozhodnutie úradov USA zakázať známemu reportérovi Tukerovi Carlsonovi urobil interview s V.Putinom.
  • Okrídlená raketa Iskander K zničila v Mirgorode stovky skladovaných striel Storm Shadow, Scalp a i. rakiet.
  • Ruské ozbrojené sily začali aktívne bojové operácie v smere na Kupjansk. Delostrelecká príprava je hustá /mohutné salvy každých 10 sekúnd/. Silne zasiahnuté sú ukrajinské zoskupenia pri Nechvolodovke /12 km od Kupjanska/. Pod paľbou je diaľnica Kupjansk-Ševčenkovo. V oblasti Kupjansk, Volčansk a Lipce boli zničené 4 ukr.vojenské sklady. V Charkove ešte 1.októbra Rusi zničili závod na výrobu a opravuje tankov a BVP. Dnes v noci bol v centre Charkova zasiahnutý hotel Reikartz, kde bývali a stravovali sa zahraniční žoldnieri. Podľa ukr.gen.štábu najťažšie je t.č. držať front medzi Kupjanskom a Krasnym Limanom. Rusi vraj v oblasti Charkova nasadili 110 tis.vojakov, 1085 tankov, 700 delostreleckých systémov a asi 500 MLRS. Postup Rusov v smere Makejevka-Borovaja potvrdil aj ISW. Rusi sa z výnimkou Rabotina tlačia vo všetkých častiach tohto úseku frontu. Zjavným cieľom je Slavjansk a Kramatorsk.
  • GŠ OS RF oznámil obsadenie vojenskej pevnosti OS UA pri Berestove.
  • Ukrajinské ozbrojené sily v obave pred ruským postupom zamínovali nádrž elektrárne Kremenčug.
  • Podľa Šojgua rakety Sarmat čoskoro prejdú do bojovej služby.
  • Agenti SBU sú podľa opozičných nemeckých zdrojov zapojení do atentátu na lídra najsilnejšej nemeckej opozičnej strany AfD.
  • Na hraniciach Ukrajiny bolo zadržaných iba v októbri okolo 2000 ukrajinských úradníkov pri ich pokuse odísť do zahraničia.
  • Na rokovaní Valdajského klubu V.Putin opäť vyhlásil, že Rusko nemá záujem o etnicky ukrajinské územia. Je pripravené podpísať s UA mierovú zmluvu, ak sa z UA stane neutrálna nezúčastnená krajina bez nepriateľstva k Rusku, s rešpektom voči právam menšín vrátane ukrajinských Rusov a ak Kyjev uzná realitu, t.j. začlenenie nových Rusmi tradične obývaných území do zväzku Ruskej federácie. Rusi podľa Putina na rozdiel od zákazu vstupu UA do NATO nezakazujú Ukrajine vstup do EU. Táto záležitosť je podľa Putina vecou rokovaní EU a Ukrajiny.

Nuž takže takto. Vyberte si z týchto informácií tie, ktoré považujete za uveriteľné a pravdepodobné. Absolútnu objektivitu informácií z vojnových zón nikto nikdy ešte nezaručil. Ale to sa tuším týka aj informácií v čase mieru- či nie ?

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu skomplikoval požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Po sobotňajšej nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018273x
Priemerná čítanosť článkov: 4416x

Autor blogu

Kategórie