Založ si blog

Neúplný prielom Surovikinovej línie, zničené sídlo čiernomor.flotily a ďalšie nezmysly…

Bože, koľko len hoaxov a klamstiev sa v našich médiách v súvislosti s bojmi na Ukrajine objavuje. Buď od banderovcov alebo od ISW či BBC, ktoré sa oháňajú pofidérnymi zábermi geolokátorov. V skutočnosti však iba reprodukujú dezinformačné legendy ukrajinskej, britskej a americkej tajnej služby.

Najčerstvejším hoaxom je „informácia“ o zničení veliteľstva Čiernomorskej flotily. V skutočnosti na Krym na základe údajov z amerického satelitu zaútočili britské rakety Storm Shadow. PVO Sevastopola ich zničilo, no trosky rakiet dopadli do historického centra mesta na starú budovu býv.Admirality. Tú Čiernomor.flotila využíva na reprezentačné účely. V čase dopadu trosiek rakiet neboli v budove ľudia, iba príslušníci ostrahy, z ktorých je jeden nezvestný. Skutočné veliteľstvo flotily je inde. V prísne stráženom vojenskom objekte ďaleko od centra. Je kvalitne zabezpečené dokonca aj proti jadrovým úderom. Velenie flotily teda útokom NATO a banderovcov nebolo nijako zasiahnuté.

Iný hoax sa týka údajného prielomu tretej línie tzv. Surovikinovej obrannej bariéry. Vraj cez ňu preniklo zopár pancierovaných Strikerov a Marderov. Vraj je to veľký úspech. No vraj sa nevie, či ide o úplný prielom, či nejde iba o akciu prieskumníkov, o prienik bojom a či tam tí banderovci aj trvalo zostanú. – Suma sumarum: je to nádejné hoci neúplné, neisté a ktovie s akým trvaním. A ja dodám, že sa nedá vylúčiť ani typicky ruská finta. “ Lovuška „….

Vtipný výraz -tento „neúplný prielom“. Takmer tak vtipný ako je „neúplné tehotenstvo“.

Hlavným zmyslom tohto hurhaja okolo „prelomenia Surovikinovej línie“ je podporiť argumentačnú pozíciu Zelenského v jeho práve prebiehajúcej žobravej misii po USA a Kanade. Kongresmani dostali od ISW a mediálnych analytikov malú nádej, že svoje peniaze dostanú aspoň trochu muziky a že nevyhadzujú svoje doláre do vetra. Dostali „dobrú správu“ , že Rusko predsa len trochu ustupuje. Topiaci sa aj slamky chytá.

Kontrastne s akciou „prielom“ pôsobia spresnené údaje o včerajšom útoku Kinždalov a Sarmatov na Ukrajinu. Z rozvalín hotela v Čerkassoch vytiahli záchranári 72 tiel zahraničných žoldnierov. 10 žoldnierov je pritom stále nezvestných…

Ruskí vojenskí analytici pokračujú v hodnotení možností ruskej zimnej ofenzívy. Okrem optimistov sú medzi nimi aj realisti či skeptici. Skeptici predpokladajú, že sa žiadna rozhodujúca ruská ofenzíva zatiaľ neuskutoční. Pravdepodobnosť jej výskytu odkladajú na rok 2024. Na úspešnú ofenzívu totiž treba prevahu živej sily 1:3 a na miestach hlavného úderu až 1:8 či dokonca 1:10. To ruské jednotky zatiaľ nemajú. Nemajú ani jednoznačnú prevahu vo vzduchu /najmä pokiaľ ide o drony/ a dostatočne PRESNÚ artilériu pri úderoch na dlhé vzdialenosti. Jednotky ruskej armády, vyčlenené na ŠVO zatiaľ na zdrvujúcu ofenzívu nepostačujú. Na kvalitnú obranu príp. na obsadenie takticky či strategicky významných obcí a miest by však OS RF mali mať dostatok ľudí a techniky.

Nech je akokoľvek, na rozhodujúce ukrajinské či ruské ofenzívy si ešte budeme musieť „chvíľu“ počkať.

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101712x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie