Založ si blog

Neúplný prielom Surovikinovej línie, zničené sídlo čiernomor.flotily a ďalšie nezmysly…

Bože, koľko len hoaxov a klamstiev sa v našich médiách v súvislosti s bojmi na Ukrajine objavuje. Buď od banderovcov alebo od ISW či BBC, ktoré sa oháňajú pofidérnymi zábermi geolokátorov. V skutočnosti však iba reprodukujú dezinformačné legendy ukrajinskej, britskej a americkej tajnej služby.

Najčerstvejším hoaxom je „informácia“ o zničení veliteľstva Čiernomorskej flotily. V skutočnosti na Krym na základe údajov z amerického satelitu zaútočili britské rakety Storm Shadow. PVO Sevastopola ich zničilo, no trosky rakiet dopadli do historického centra mesta na starú budovu býv.Admirality. Tú Čiernomor.flotila využíva na reprezentačné účely. V čase dopadu trosiek rakiet neboli v budove ľudia, iba príslušníci ostrahy, z ktorých je jeden nezvestný. Skutočné veliteľstvo flotily je inde. V prísne stráženom vojenskom objekte ďaleko od centra. Je kvalitne zabezpečené dokonca aj proti jadrovým úderom. Velenie flotily teda útokom NATO a banderovcov nebolo nijako zasiahnuté.

Iný hoax sa týka údajného prielomu tretej línie tzv. Surovikinovej obrannej bariéry. Vraj cez ňu preniklo zopár pancierovaných Strikerov a Marderov. Vraj je to veľký úspech. No vraj sa nevie, či ide o úplný prielom, či nejde iba o akciu prieskumníkov, o prienik bojom a či tam tí banderovci aj trvalo zostanú. – Suma sumarum: je to nádejné hoci neúplné, neisté a ktovie s akým trvaním. A ja dodám, že sa nedá vylúčiť ani typicky ruská finta. “ Lovuška „….

Vtipný výraz -tento „neúplný prielom“. Takmer tak vtipný ako je „neúplné tehotenstvo“.

Hlavným zmyslom tohto hurhaja okolo „prelomenia Surovikinovej línie“ je podporiť argumentačnú pozíciu Zelenského v jeho práve prebiehajúcej žobravej misii po USA a Kanade. Kongresmani dostali od ISW a mediálnych analytikov malú nádej, že svoje peniaze dostanú aspoň trochu muziky a že nevyhadzujú svoje doláre do vetra. Dostali „dobrú správu“ , že Rusko predsa len trochu ustupuje. Topiaci sa aj slamky chytá.

Kontrastne s akciou „prielom“ pôsobia spresnené údaje o včerajšom útoku Kinždalov a Sarmatov na Ukrajinu. Z rozvalín hotela v Čerkassoch vytiahli záchranári 72 tiel zahraničných žoldnierov. 10 žoldnierov je pritom stále nezvestných…

Ruskí vojenskí analytici pokračujú v hodnotení možností ruskej zimnej ofenzívy. Okrem optimistov sú medzi nimi aj realisti či skeptici. Skeptici predpokladajú, že sa žiadna rozhodujúca ruská ofenzíva zatiaľ neuskutoční. Pravdepodobnosť jej výskytu odkladajú na rok 2024. Na úspešnú ofenzívu totiž treba prevahu živej sily 1:3 a na miestach hlavného úderu až 1:8 či dokonca 1:10. To ruské jednotky zatiaľ nemajú. Nemajú ani jednoznačnú prevahu vo vzduchu /najmä pokiaľ ide o drony/ a dostatočne PRESNÚ artilériu pri úderoch na dlhé vzdialenosti. Jednotky ruskej armády, vyčlenené na ŠVO zatiaľ na zdrvujúcu ofenzívu nepostačujú. Na kvalitnú obranu príp. na obsadenie takticky či strategicky významných obcí a miest by však OS RF mali mať dostatok ľudí a techniky.

Nech je akokoľvek, na rozhodujúce ukrajinské či ruské ofenzívy si ešte budeme musieť „chvíľu“ počkať.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:30

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2014219x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie