Založ si blog

Ukrajinské zlyhanie v Čiernom mori. Čo je s generálom Zalužným ?

Dnes dopoludnia zaútočili na ruskú hliadkovú loď „Ivan Churs“ Čiernomorskej flotily tri hladinné bezpilotné drony NATO, vystupujúce ako ukrajinské. Ruská loď ich v bezpečnej vzdialenosti všetky zničila. Použila pri tom iba klasickú výzbroj: delá a guľomet.

Udalosť sa stala v tureckej ekonomickej zóne, kde ruská loď so súhlasom Turecka stráži ropovody „Turkish Stream“ a „Blue Strem“ prepravujúce do Turecka ruskú a i. ropu. K zničeniu hladinných dronov NATO/Ukrajiny došlo asi 140 km od vstupu do prielivu Bospor.

Analytici usudzujú, že cieľom neúspešného ukrajinského útoku na ruskú vojenskú loď bolo jednak obnoviť u banderovcov bojovú morálku, narušenú debaklom ukrajinskej armády v Bachmute a jednak vrhnúť tieň nedôvery tureckej verejnosti v silu Rusov a tieň pochybností o správnosti zhovievavej politiky prezidenta Erdogana voči Rusku. Tento druhý /“turecký“/ motív sa hodí najmä preto, lebo sa blíži druhé, rozhodujúce kolo prezidentských volieb v Turecku.

Na Ukrajine sa však okrem tohto incidentu dejú aj iné, ešte tajomnejšie veci. Súvisia s osudom náčelníka GŠ OS Ukrajiny gen. Zalužného. Keďže je prípad Zalužného veľmi pozoruhodný, nebolo by zlé sa o veci dozvedieť niečo viac. Prosím preto slovenských investigatívnych novinárov , aby slovenské publikum poinformovali, čo je s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny, generálom Zalužným. Už týždne sa neobjavil na verejnosti. Nezúčastnil sa ani prestížnej schôdzky náčelníkov štábov NATO, kam bol pozvaný ako čestný hosť. Čo je s generálom Zalužným ?

Na verejnosť presakujú správy, že bol na začiatku mája ťažko zranený šrapnelom do hlavy pri ruskom raketovom ostreľovaní vojenských objektov v blízkosti Chersonu /osada Posad Pokrovskoje/. Po poskytnutí prvej pomoci bol odtransportovaný do špeciálnej vojenskej nemocnice, údajne v Kyjeve. Nevie sa však , kde je teraz -na území Ukrajiny alebo v zahraničí /Nemecku/ ? V nemenovanom technicky vysoko vybavenom zdravotníckom zariadení mu bola urobená kraniotómia /chirurgické otvorenie hornej časti lebky/, zrejme s cieľom vybrať z mozgových štruktúr cudzí predmet, napr. úlomok strely . Kraniotómia zachránila Zalužnému život, no lekárske prognózy sú vzhľadom aj na jeho pokročilú cukrovku nepriaznivé. Zalužnyj sa vraj už nikdy nebude môcť vrátiť k normálnemu výkonu povolania.

Vážení investigatívci, čo je na týchto chýroch o Zalužnom pravda ? Iste ste ich aj vy zachytili-prečo sa k nim teda nevyjadrujete ? Veď ak ide o fámy, týkajúce sa zdravotného stavu Gerasimova, Šojgua či samotného Putina, ste v ich sprostredkovaní verejnosti takí promptní ! A teraz nič. Prečo mlčíte ?

Zalužnyj má na Slovensku /napr. medzi redaktormi, blogermi a diskutérmi blogoviska v Pravde/ veľa priaznivcov. Tí sú z mlčania okolo svojho milovaného vojvodcu celí paf. -Nože ukojte ich túžbu po poznaní a po chlácholivých, utešujúcich informáciách. Aspoň takých, ako pre ukrajinskú verejnosť vymysleli v Generálnom štábe Ozbrojených síl Ukrajiny.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018767x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie