Založ si blog

Kto zaútočil na ruskú loď Churs ?

Predbežné vyšetrovanie útoku troch hladinových dronov /bezpilotných rýchlych člnov/ na ruskú vojenskú výzvednej loď Churs prinieslo podľa zdrojov z GŠ OS RF /podľa Ria Novosti/ prvé výsledky. Hladinové drony boli americkej výroby a na Čierne more ich „vystrelili“ americkí a ukrajinskí špecialisti z prístavu Očakovo neďaleko Odessy.

Drony boli podľa týchto informácií zamerané na cieľ, určený americkými špionážnymi satelitmi. Konkrétne napredovanie k cieľu bolo riadené sieťou amerických satelitov STARLINK, vyvinutých spoločnosťou Space X známeho vesmírneho dobrodruha Elona Muska.

Takže – žiadni ruskí partizáni. Alebo že by medzi tým vo videoštúdiách CIPSO/SBU vznikli nejaké nové nahrávky s povstaleckými protiputinovskými ruskými námorníkmi ?

Útok dronov bol, ako je známe, neúspešný. Posádka ruskej výzvednej lode ich zneškodnila klasickými zbraňami /delo a guľomety/ skôr, než sa im loď akokoľvek poškodiť. Dezinformačný oddiel CIPSO pri ukrajinskej tajnej službe SBU síce predložil verejnosti zmanipulované video, na ktorom sa jeden z dronov priblížil k lodi na pár metrov /bez záberu výbuchu/ no tento efekt bol dosiahnutí tým, že sa zábery z dronu v posledných chvíľach zväčšili a priblížili.

O tom, že ruská výzvedná loď Churs priplávala do materského prístavu v Sevastopole nepoškodená sa mali možnosť presvedčiť v prístave novinári samotní. Novinári zo Západu boli pozvaní-no kvôli bojkotu Krymu tam neprišli. No čo už, -azda na budúce.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2007513x
Priemerná čítanosť článkov: 4412x

Autor blogu

Kategórie