Založ si blog

Ukrajinské zlyhanie v Čiernom mori. Čo je s generálom Zalužným ?

Dnes dopoludnia zaútočili na ruskú hliadkovú loď „Ivan Churs“ Čiernomorskej flotily tri hladinné bezpilotné drony NATO, vystupujúce ako ukrajinské. Ruská loď ich v bezpečnej vzdialenosti všetky zničila. Použila pri tom iba klasickú výzbroj: delá a guľomet.

Udalosť sa stala v tureckej ekonomickej zóne, kde ruská loď so súhlasom Turecka stráži ropovody „Turkish Stream“ a „Blue Strem“ prepravujúce do Turecka ruskú a i. ropu. K zničeniu hladinných dronov NATO/Ukrajiny došlo asi 140 km od vstupu do prielivu Bospor.

Analytici usudzujú, že cieľom neúspešného ukrajinského útoku na ruskú vojenskú loď bolo jednak obnoviť u banderovcov bojovú morálku, narušenú debaklom ukrajinskej armády v Bachmute a jednak vrhnúť tieň nedôvery tureckej verejnosti v silu Rusov a tieň pochybností o správnosti zhovievavej politiky prezidenta Erdogana voči Rusku. Tento druhý /“turecký“/ motív sa hodí najmä preto, lebo sa blíži druhé, rozhodujúce kolo prezidentských volieb v Turecku.

Na Ukrajine sa však okrem tohto incidentu dejú aj iné, ešte tajomnejšie veci. Súvisia s osudom náčelníka GŠ OS Ukrajiny gen. Zalužného. Keďže je prípad Zalužného veľmi pozoruhodný, nebolo by zlé sa o veci dozvedieť niečo viac. Prosím preto slovenských investigatívnych novinárov , aby slovenské publikum poinformovali, čo je s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny, generálom Zalužným. Už týždne sa neobjavil na verejnosti. Nezúčastnil sa ani prestížnej schôdzky náčelníkov štábov NATO, kam bol pozvaný ako čestný hosť. Čo je s generálom Zalužným ?

Na verejnosť presakujú správy, že bol na začiatku mája ťažko zranený šrapnelom do hlavy pri ruskom raketovom ostreľovaní vojenských objektov v blízkosti Chersonu /osada Posad Pokrovskoje/. Po poskytnutí prvej pomoci bol odtransportovaný do špeciálnej vojenskej nemocnice, údajne v Kyjeve. Nevie sa však , kde je teraz -na území Ukrajiny alebo v zahraničí /Nemecku/ ? V nemenovanom technicky vysoko vybavenom zdravotníckom zariadení mu bola urobená kraniotómia /chirurgické otvorenie hornej časti lebky/, zrejme s cieľom vybrať z mozgových štruktúr cudzí predmet, napr. úlomok strely . Kraniotómia zachránila Zalužnému život, no lekárske prognózy sú vzhľadom aj na jeho pokročilú cukrovku nepriaznivé. Zalužnyj sa vraj už nikdy nebude môcť vrátiť k normálnemu výkonu povolania.

Vážení investigatívci, čo je na týchto chýroch o Zalužnom pravda ? Iste ste ich aj vy zachytili-prečo sa k nim teda nevyjadrujete ? Veď ak ide o fámy, týkajúce sa zdravotného stavu Gerasimova, Šojgua či samotného Putina, ste v ich sprostredkovaní verejnosti takí promptní ! A teraz nič. Prečo mlčíte ?

Zalužnyj má na Slovensku /napr. medzi redaktormi, blogermi a diskutérmi blogoviska v Pravde/ veľa priaznivcov. Tí sú z mlčania okolo svojho milovaného vojvodcu celí paf. -Nože ukojte ich túžbu po poznaní a po chlácholivých, utešujúcich informáciách. Aspoň takých, ako pre ukrajinskú verejnosť vymysleli v Generálnom štábe Ozbrojených síl Ukrajiny.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2005621x
Priemerná čítanosť článkov: 4408x

Autor blogu

Kategórie