Založ si blog

O horiacom Kyjeve, Bachmute, sankciách a gen.Zalužnom: hoaxy ?

Po dnešnom masívnom raketovom útoku na Kyjev horí ľavý breh Dnepra. Boli tam zasiahnuté zariadenia protivzdušnej obrany dodané z USA. Horí tiež strecha jednej z výškových budov mesta. Taktika Rusov vyčerpať kapacity PVO Ukrajiny v praxi. Hoax ?

Na ukrajinskom Telegrame sa objavili inzeráty na ktorých Kyjevčania ponúkajú zahraničným novinárom na predaj úlomky z „nezničiteľného“ protilietadlového komplexu Patriot. Cena za úlomok asi 30 cm veľkosti je 5 tisíc hrivien. Hoax ?

Vojenskí analytici odhadujú, že prehratý boj o Bachmut stál životy 50 000 ukrajinských vojakov. Vojenskí analytici dávajú posledným ukrajinským obrancom Bachmutu už iba hodiny. Stiahli sa do posledných 4 budov a odtiaľ čelia nepretržitej ruskej delostreleckej paľbe. Hoax ?

Hlavného veliteľa OS Ukrajiny gen.Zalužného nevideli na verejnosti už takmer dva týždne. Šíria sa správy, že je buď mŕtvy alebo veľmi ťažko ranený. Ruský analytik Rudenko hovorí, že zranený nie je, no stiahol sa do úzadia, lebo sa hanbí za potupnú bachmutskú porážku, čo stála životy desiatok tisíc ukrajinských vojakov. Hoax ?

OS RF dnes zlikvidovali veliteľa jedného z bataliónov banderovskej brigády „Edelweiss“ Nikolaja Golovatjuka. Golovatjuk sa podieľal na nedávnom ostreľovaní Luganska novými britskými raketami Storm Shadow. Hoax ?

New Statesman napísal, že schopnosť Ruska vysporiadať sa so sankciami Západu je pre politikov USA, UK a EU znechucujúca. Deprimuje, demoralizuje. Odrádza o ďalších sankcií. Hoax ?

Najsilnejšie krajiny sveta vraj napriek neúspechu predchádzajúcich „úderov“ znovu udrú na Rusko. Ktoré sú to krajiny ? Na svete sú tri superveľmoci,-z vojenského i geopolitického hľadiska: Čína, Rusko, USA. Z nich sa na Rusko chystá „udrieť“ iba USA. Silné krajiny ako Čína, India, Južná Afrika, Brazília, Indonézia, Pakistan, Irán, Arabské štáty sa ku žiadnemu „úderu“ na Rusko nechystajú. Hoax ?

Mrak zo zvýšenou rádioaktivitou sa podľa šéfa ruskej FSB blíži zo skladov v Chmelnickom /kde vraj bola zničená britská munícia do tankov s ochudobneným uránom/ k Európe. Hoax ?

Z Kyjeva odviezli na letisko dve nákladné autá mŕtvych a ranených Američanov, ktorí obsluhovali dva zničené či poškodené kompelxy protilietadlových rakiet Patriot. Vojenský letecký špeciál odviezol mŕtvych a ranených na najväčšiu americkú vojenskú a leteckú základňu v Nemecku, na základňu Rammstein. Hoax ?

Špeciálne jednotky Vagnerovcov postúpili v Bachmute o pár domov. Podľa generálneho štábu ukrajinských vojenských síl však v tejto oblasti prevzali taktickú iniciatívu Ukrajinci. Hoax ?

Britský minister obrany podľa Financial Times oznámil, že sa Západ musí chystať na nevyhnutnosť tretej svetovej vojny, ktorá vraj vypukne okolo roku 2030. V nej dôjde k totálnej konfrontácii medzi Západom na jednej a Ruskom a Čínou na druhej strane. Podľa iných zdrojov /ISW/ treba ekonomiku Západu postupne meniť na vojnovú ekonomiku. V Rusku sa to údajne už Putinovi pomaly darí. Dôkazom je fakt, že v posledných 3 mesiacoch boli v Rusku vyrobené stovky tankov T-9OS, viac ako 700 riadených striel, viac ako tisíc na diaľku riadených bômb, 2000 bezpilotných lietadiel Geraň rôznych modifikácií atď. Hoax ?

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2015027x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie