Založ si blog

Putinov zásah „Dýkou“ paralyzoval Zelenského

Takto kvetnato opisuje čínske vojensko-analytické periodikum Sohu situáciu na ukrajinskom fronte potom, čo ruská hypersonická raketa Kyndžal zasiahla a odstavila z prevádzky najmodernejší americký systém protivzdušnej obrany „Patriot“.

Zelenskij sa podľa Číňanov chystal využiť Patriot nielen vojensky, v rámci toľko chystanej veľkej protiofenzívy, ale aj propagandisticky. Patrioty mali za úlohu ničiť ruské hypersonické zbrane a ponížiť tak Rusov na ich najcitlivejšom mieste. Stal sa však pravý opak. Patrioty nezničili Kindžaly, ale naopak. V dôsledku toho je teraz obloha nad Kyjevom a tiež nad celou Ukrajinou, ovládanou ešte Kyjevom, otvorená pre ruské letecké útoky.

Ruské rakety a lietadlá noc čo noc zasahujú sklady zbraní a munície NATO v Kyjeve, v Černygove, v Nikolajeve, v Chmelnickom. Pod údermi diaľkovo riadených bômb ruského letectva sa plocha Bachmutu, ovládaného ešte Ukrajincami zúžila na necelé 1%.

Bývalý americký minister zahraničia H.Kissinger nazval správanie sa Ukrajiny, vyzbrojenej americkými zbraňami ako „správanie sa opice s granátom“. Kissinger naznačuje, že ďalšie dodávky zbraní do rúk Zelenského-bez toho, aby Ukrajina bola členom NATO- by boli veľmi rizikové. Bohužiaľ, starého pána nepočúvajú ani v USA a ani v Európe.

V tejto situácii podľa mňa najväčší provokatéri protiruských aktivít-Briti, organizujú akúsi protiruskú leteckú alianciu. Jej cieľom je dodať Ukrajine zázračné F-16-ky. Ktovie, ako to dopadne, lebo svoje vlastné lietadlá Ukrajine odmietli dodať nielen Briti samotní, ale aj Nemci a Poliaci. Zatiaľ je otvorená iba možnosť dodať F-16-ky na Ukrajinu z Holandska. A keď sa konečne nejaké F-16-ky dostanú na Slovensko, potom možno na Ukrajinu poputujú aj z najservilnejšej krajiny zo všetkých servilných krajín NATO – zo Slovenska.

Obchodník s leteckým „šrotom“ Naď už možno chystá na tento „díl“ papiere…

Trikrát Putin

28.03.2024

Prezident RF V.V.Putin mal včera niekoľko zásadných vyhlásení, ktoré rezonovali aj v našich médiách. Bohužiaľ, v neúplnej alebo veľmi skreslenej podobe. Dovoľujem si pre tých, čo chcú byť ucelenejšie informovaní, ponúknuť aspoň tri doplnky. Po prvé, Putin spomenul blížiaci sa termín príletu amerických F-16 na Ukrajinu. Aj naše médiá, napr. aj Pravda citovali [...]

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Neverte ruským trolom !

26.03.2024

Verte skazkám o ukrajinskom tanku, čo zlikvidoval naraz tri ruské. Neverte autorovi tohto blogu. Neverte ruským trolom, že sa situácia okolo Časov Jaru stáva pre OS UA kritickou a že ich tam OS RF berú do klieští. Neverte, že tam horia lesy, posledný úkryt ukrajinskej pechoty. Neverte ani správam z Kleščevky samotnej, ktorú OS RF včera začali obsadzovať. Verte, že situáciu [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 447
Celková čítanosť: 1967085x
Priemerná čítanosť článkov: 4401x

Autor blogu

Kategórie