Založ si blog

Vraj nie je koho voliť…

Hlášku o tom, že nie je koho voliť som počil od mnohých ľidí. Aj od tých, čo inak prejavujú správne názory a prirodzený ostrovtip. To fakt ? To naozaj momentálne nie je koho voliť ?

Samozrejme ideálna strana, ktorá by programovo, personálne a kvalifikačne spĺňala všetky naše vydumané požiadavky na Slovensku neexistuje. Prečo ? Lebo neexistuje nikde na svete. A ani neexistovala, -možno s výnimkou Platónových filozofických koncepcií. Ľudia sú jednoducho zmesou dobra a zla -nečudo potom, že sú takouto zmesou aj ich výtvory, vrátane politických strán.

Realista vie, že jeho voľba musí vychádzať z toho, čo okolo neho je. Podstatnou vecou je, aby vedel, z čoho má vychádzať a čo má použiť ako starý známy „hlavný článok“. Dnes je takýmto základným kritériom pri výbere preferovanej politickej strany otázka vojny a mieru, konkrétne vojny na Ukrajine. Vojna na Ukrajine nie je iba bezpečnostný, dnes je to už aj náš kľúčový ekonomický a sociálny problém/ nezmyselné sankcie voči Rusku nás obrali o lacné energie, lacné suroviny, výhodné odbytiska tovarov; výroba preprava zbraní nás stojí stálmilióny; stámilióny stála a stojí aj opatera utečencov, nuž a tieto zdroje nám potom chýbajú pri poskytovaní sociálnych istôt našim občanom/.

Vojna na Ukrajine je ale aj problém kulturálny a informačný. Jednozačný príklon SR k banderovskému režimu v Kyjeve spôsobil u nás tlak na násilnú zmenu verejnej mienky v prospech banderovcov. Brainwashing, ktorý sa spustil, cítiť od základných a stredných škôl po univerzity, vedecko-výskumné a osvetové pracoviská, sféru mimovládok, občianskych združení, umenie a pod. Najsilnejší je tlak v médiách. Žiadne celoplošné klasické médium, či už papierové, alebo internetové, žiadna celoplošná televízia či rozhlas dnes nefunguje bez toho, aby Slovákov od rána do večera nekrmila podradnou kyjevskou propagandou, uvarenou a upečenou banderovskou tajnou službou SBU pod gesciou britskej MI6. Médiá zaplavujú mysle a duše Slovákov, najmä mladých bez vlastných životných skúseností a bez dezinformačnej imunity.

Jednoducho, vojna na Ukrajine je dnes podstatným javom života na Slovensku. Musí preto byť aj tým základným kritériom pri výbere strany, ktorá po voľbách dokáže urobiť v dnešnej našej hrôzostrašnej realite aspoň aké- také zmeny. Nie prevratné. Aspoň také, akými by sme sa priblížili ku behu spoločnosti v Maďarsku, Rakúsku, Švajčiarsku, Srbsku, na Islande, v Írsku, na Malte …teda v tých európskych krajinách, ktoré fungujú v Európe, dokonca v EU resp. NATO -ale bez toho, aby boli po namočené v „sračkách“ proukrajinskej vojnovej propagandy, nezmyselných protiruských sankcií a nekonečného vyrábania a lifrovania zbraní Zelenskému.

Ak má byť výsledkom volieb v septembri čosi zmysluplné, malo by sa to čo najviac podobať modelu rakúsko-maďarsko-srbsko-írskemu. Samozrejme, že by to pritom malo zohľadniť slovenské špecifiká.

Suma sumarum: pri výbere strany, ktorú realista môže v septembri voliť, mal by si vyberať podľa vzťahu takejto strany ku vyzbrojovaniu Ukrajiny a sankcionovaniu Ruska. Na Slovensku sú momentálne strany, ktoré sľubujú, že v prípade účasti vo vláde po septembri 2023 obmedzia resp. úplne zastavia vývoz a prepravu zbraní cez SR na Ukrajinu. Stop zbraniam pre Ukrajinu a stop ďalším nezmyselným protiruským resp. protičínskym sankciám sľubujú dnes strany ako Smer SSD, Republika, LSNS a SNS. Okrem nich aj ďalšie, napr. všelijaké malé národniarske strany ale voliť ich by bolo iste pekné, idealistické no aj vrcholne naivné.

Rád by som k týmto ľavicovým a národniarskym stranám pričlenil aj Hlas SD-no jasnú odpoveď na to, či by Pellegrini a spol. v prípade účasti vo vláde boli za zastavenie vývozu zbraní na ukrajinskú vojnu alebo nie, zatiaľ nemáme. Nerobím si však ani ilúzie, že takúto odpoveď pred voľbami dostanem.

Takže momentálne – napriek miliónu výhrad ku rôznym aspektom politiky tzv. mierových strán, máme štyri možnosti mierovej voľby: Smer SSD, Republika, SNS a LSNS. – Takže, milí čitatelia – máme čo voliť. Stačí si vybrať zo štyroch možností, dobrých pre Slovensko a dobrých pre Slovákov.- Nech sa páči !

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini o okrúhlom stole: Ešte zrejme nedozrel čas. Ak nie sú pripravení politici, buďme aspoň my všetci

19.05.2024 10:45

Pellegrini stretnutie parlamentných strán zvolal spolu s Čaputovou po atentáte na premiéra Fica.

pásmo gazy, izrael, palestínčania

Pri izraelskom nálete na tábor Nusajrát údajne zahynulo 20 ľudí

19.05.2024 10:31

Medzi zranenými je aj viacero detí. Záchranári naďalej prehľadávali trosky.

heger, rozhovor, pravda

Heger pre Pravdu: Ako vyzeral špeciálny výcvik premiéra? Okrem ochrancu existuje aj tzv. epizóda

19.05.2024 10:00

Hegerova manželka mala pri strelcovi zo Zámockej šťastie. Bývalý premiér atentát na Roberta Fica ostro odsudzuje.

San Francisco Homeless Lawsuit

V San Franciscu dostávajú alkoholici bez domova bezplatné pivo a vodku. Zachraňujeme životy, tvrdí radnica

19.05.2024 10:00

Zdravotné sestry v motelových izbách poskytujú klientom tri jedlá denne a dostatok alkoholu na uspokojenie ich potrieb v oblasti závislosti, každého však udržiavajú na bezpečnej úrovni intoxikácie.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2030261x
Priemerná čítanosť článkov: 4433x

Autor blogu

Kategórie