Založ si blog

Slováka chytili pri pokuse o ilegálnu plavbu do Ruska

Podľa údajov pohraničnej služby ruskej federácie bol v posledných hodinách v rieke Narva, medzi estónskym mestom Narva a ruským mestom Ivangorod zadržaný muž, ktorý sa v profesionálnom potapačskom vybavení pokúsil preplávať ilegálne do Ruska. Muž mal pri sebe vodotesný vak s civilným ošatením.

Pôvodne sa myslelo, že ide o estónskeho občana. Na prekvapenie sa ale u muža našli doklady o slovenskom štátnom občianstve. Muž je momentálne vyšetrovaný orgánmi ruskej Federálnej bezpečnostnej služby /FSB/. V úvahách o dôvode jeho krokov sa ruskí analytici prikláňajú k verzii, že ide o agenta NATO, špeciálne vycvičeného na testovanie ruskej spôsobilosti ochraňovať hranice pred diverzantmi v osobitne citlivej oblasti neďaleko St. Peterburgu. Jestvuje však aj malá skupina publicistov, ktorí v prípade vidia len nerozvážny pokus o dobrodružstvo a strelený typ „zážitkovej turistiky“.

-Že by sa do Ruska po Narve pokúsil preniknúť cestovateľ z extravagantnej cestovnej kancelárie Bubo ? Čo na to naše Ministerstvo zahraničných vecí a čo na to doktor F. ? Nič o tom nevedia ? Chvalabohu…

PS: Ahá, po asi 15 hodinách sa slovenské médiá zobudili. Dezinformačné pracovisko NATO v Bratislave pridalo k informácii dve zosmiešňujúce vymysleniny: o detskom kolese a o proruských názoroch. Až potom sa informácia mohla dostať na verejnosť. Vitajte v krajine slobodných informácií !

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2022282x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie