Založ si blog

Vraj nie je koho voliť…

Hlášku o tom, že nie je koho voliť som počil od mnohých ľidí. Aj od tých, čo inak prejavujú správne názory a prirodzený ostrovtip. To fakt ? To naozaj momentálne nie je koho voliť ?

Samozrejme ideálna strana, ktorá by programovo, personálne a kvalifikačne spĺňala všetky naše vydumané požiadavky na Slovensku neexistuje. Prečo ? Lebo neexistuje nikde na svete. A ani neexistovala, -možno s výnimkou Platónových filozofických koncepcií. Ľudia sú jednoducho zmesou dobra a zla -nečudo potom, že sú takouto zmesou aj ich výtvory, vrátane politických strán.

Realista vie, že jeho voľba musí vychádzať z toho, čo okolo neho je. Podstatnou vecou je, aby vedel, z čoho má vychádzať a čo má použiť ako starý známy „hlavný článok“. Dnes je takýmto základným kritériom pri výbere preferovanej politickej strany otázka vojny a mieru, konkrétne vojny na Ukrajine. Vojna na Ukrajine nie je iba bezpečnostný, dnes je to už aj náš kľúčový ekonomický a sociálny problém/ nezmyselné sankcie voči Rusku nás obrali o lacné energie, lacné suroviny, výhodné odbytiska tovarov; výroba preprava zbraní nás stojí stálmilióny; stámilióny stála a stojí aj opatera utečencov, nuž a tieto zdroje nám potom chýbajú pri poskytovaní sociálnych istôt našim občanom/.

Vojna na Ukrajine je ale aj problém kulturálny a informačný. Jednozačný príklon SR k banderovskému režimu v Kyjeve spôsobil u nás tlak na násilnú zmenu verejnej mienky v prospech banderovcov. Brainwashing, ktorý sa spustil, cítiť od základných a stredných škôl po univerzity, vedecko-výskumné a osvetové pracoviská, sféru mimovládok, občianskych združení, umenie a pod. Najsilnejší je tlak v médiách. Žiadne celoplošné klasické médium, či už papierové, alebo internetové, žiadna celoplošná televízia či rozhlas dnes nefunguje bez toho, aby Slovákov od rána do večera nekrmila podradnou kyjevskou propagandou, uvarenou a upečenou banderovskou tajnou službou SBU pod gesciou britskej MI6. Médiá zaplavujú mysle a duše Slovákov, najmä mladých bez vlastných životných skúseností a bez dezinformačnej imunity.

Jednoducho, vojna na Ukrajine je dnes podstatným javom života na Slovensku. Musí preto byť aj tým základným kritériom pri výbere strany, ktorá po voľbách dokáže urobiť v dnešnej našej hrôzostrašnej realite aspoň aké- také zmeny. Nie prevratné. Aspoň také, akými by sme sa priblížili ku behu spoločnosti v Maďarsku, Rakúsku, Švajčiarsku, Srbsku, na Islande, v Írsku, na Malte …teda v tých európskych krajinách, ktoré fungujú v Európe, dokonca v EU resp. NATO -ale bez toho, aby boli po namočené v „sračkách“ proukrajinskej vojnovej propagandy, nezmyselných protiruských sankcií a nekonečného vyrábania a lifrovania zbraní Zelenskému.

Ak má byť výsledkom volieb v septembri čosi zmysluplné, malo by sa to čo najviac podobať modelu rakúsko-maďarsko-srbsko-írskemu. Samozrejme, že by to pritom malo zohľadniť slovenské špecifiká.

Suma sumarum: pri výbere strany, ktorú realista môže v septembri voliť, mal by si vyberať podľa vzťahu takejto strany ku vyzbrojovaniu Ukrajiny a sankcionovaniu Ruska. Na Slovensku sú momentálne strany, ktoré sľubujú, že v prípade účasti vo vláde po septembri 2023 obmedzia resp. úplne zastavia vývoz a prepravu zbraní cez SR na Ukrajinu. Stop zbraniam pre Ukrajinu a stop ďalším nezmyselným protiruským resp. protičínskym sankciám sľubujú dnes strany ako Smer SSD, Republika, LSNS a SNS. Okrem nich aj ďalšie, napr. všelijaké malé národniarske strany ale voliť ich by bolo iste pekné, idealistické no aj vrcholne naivné.

Rád by som k týmto ľavicovým a národniarskym stranám pričlenil aj Hlas SD-no jasnú odpoveď na to, či by Pellegrini a spol. v prípade účasti vo vláde boli za zastavenie vývozu zbraní na ukrajinskú vojnu alebo nie, zatiaľ nemáme. Nerobím si však ani ilúzie, že takúto odpoveď pred voľbami dostanem.

Takže momentálne – napriek miliónu výhrad ku rôznym aspektom politiky tzv. mierových strán, máme štyri možnosti mierovej voľby: Smer SSD, Republika, SNS a LSNS. – Takže, milí čitatelia – máme čo voliť. Stačí si vybrať zo štyroch možností, dobrých pre Slovensko a dobrých pre Slovákov.- Nech sa páči !

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Základná škola Podsadek, Stará Ľubovňa, Rómovia

Ministerstvo školstva chce z plánu obnovy zaplatiť výchovnú šou. Odborník nápad kritizuje

07.05.2024 07:00

Rómska komunita je zámerom pobúrená, rezort však nápad obhajuje

izrael, gaza, rafah

Izrael podniká útoky v Rafahu niekoľko hodín po tom, ako Hamas akceptoval návrh na prímerie

07.05.2024 06:50

Izraelské letectvo podniklo údery na viac ako 50 miest spojených s Hamasom a jemu blízkym organizáciám.

Rusko, Deň víťazstva, Červené námestie, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi chcú navýšiť raketový arzenál, odradiť nepriateľov 'testovať sily Ruska'

07.05.2024 06:25

Rusi zvyšujú výrobu zbraní. USA predpokladajú, že tento rok vyrobí Rusko viac munície ako všetkých 32 členov NATO dohromady.

Hrad Likava, Likavka, Ružomberok

Najväčší hrad na Liptove opravia za milióny eur. Pre návštevníkov chystajú novinky

07.05.2024 06:00

Stredovekej pamiatke „odklepli“ veľký balík peňazí. Pribudnú tam nové priestory aj moderné prvky.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2019710x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie