Založ si blog

Deti politikov ako trofeje

V jednom mienkotvornom slovenskom médiu sa vytešujú riadnou banderovčinou. Banderovčina je ten druh demagógie a propagandy, aký možno zaberá na Ukrajine, viac ako 8 rokov ohlupovanej banderovcami- no zdravých Stredoeurópanov -Slovákov nezaberie. teda až na špeciálne výnimky. A na trolov…

Syn hovorcu Kremľa mladý Peskov sa stal obeťou fingovaného rozhovoru. V ňom odmietol riešiť svoju mobilizáciu s akýmsi majorom cez telefón a oznámil, že službu vlasti neodmieta, ale že ju bude riešiť na inej úrovni. Banderovci a naše médium z toho usúdili, že sa mladý Peskov mobilizácii vyhýba. Že prominenti sú pred hrozbou smrti na fronte chránení a že ruská verchuška vodu káže a víno pije.

Nuž rozoberme si túto badnerovčinu triezvo, racionálne, ako sa na Stredoeurópanov patrí. Po prvé Peskov ml. mobilizáciu vôbec neodmietol, len ju nechcel riešiť s anonymným majorom. To sa cez telefón nerobí, a keď áno, je to podozrivé-

Po druhé, Peskov ml. nie je radový občan Ruska. Musel si zvyknúť na život štátnej celebrity. S plusmi i mínusmi. Kade chodí, tade je sledovaný médiami. každý krok vedľa, ktorý by sa bežným ľuďom prepiekol, jemu sa neprepečie. Lebo v RF ale najmä v zahraničí je dosť ľudí, čo iba na to číhajú, aby to nafúkli a propagandisticky využili proti Peskovi st. ale aj proti celej vláde RF.

Po tretie, Peskov musí znášať nielen kritickejší pohľad verejnosti, ale aj oveľa väčšie bezpečnostné riziká, než aké by v rovnakej situácii hrozili nejakému radovému Voloďovi Ivanovovi. Peskov musí zniesť občasný policajný dohľad, ostrahu a sledovanie. A že mu ako dieťaťu člena mocenskej štruktúry hrozia vážne veci, dokonca aj atentáty a smrť,- o tom sa verejnosť presvedčila v prípade vraždy mladej Duginovej.

Po štvrté, poslať mladého Peskova na front by bol síce pekný dôkaz občianskej rovnosti, ale z hľadiska štátu by to bol riadny nezmysel. Peskov na fronte by okamžite vystavil eminentnému ohrozeniu celú jednotku, v ktorej by slúžil. Pre ukrajinskú vojenskú rozviedku a špeciálne komandá by sa stal lovnou zverou. A spolu s ním by sa ňou stali aj jeho najbližší spolubojovníci.

Po piate, ak by sa Britom/Američanom/banderovcom podarilo mladého Peskova zabiť a ešte lepšie-zajať,- to by bol propagandistický úlovok. To by bola trofej ! Peskova by najprv podrobili všetkým možným technikám lámania charakteru. Ak by ho zlomili, bola by jeho „proti-putinovských“ vyhlásení plná televízia v každom štáte NATO. Ak by ho nezlomili, mohli by si za jeho prepustenie žiadať neprimerane vysoké personálne alebo vecné odškodné.

Keď britský korunný princ slúžil pro-forma v armáde /aby mu mohli ozdobiť kostým slušivými vyznamenaniami/ viazal na seba údajne 8 až 12 osobných strážcov. jeho prítomnosť v danej jednotke ju doslova paralyzovala. Keď Stalin poslal na front svojho syna a toho potom Nemci zajali, bol z toho miesto príkladu rovnosti medzi občanmi riadny politicko-bezpečnostný problém. Nemci Stalina ml. napokon pri samovražednom pokuse utiecť zo zajateckého tábora zastrelili. Stalin síce odmietol syna-tuším poručíka, vymeniť za nemeckého generála no dilema, ktorú prežíval ho stála veľa síl v čase, keď tieto sily boli potrebné na riešenie iných, štátne dôležitejších vecí. A ešte posledný príklad-od nás, spred roka 1989. Na jednom zo stretnutí s tzv. pražskými disidentmi- psychoterapeutmi riešil aj problém, ako urobiť drogovo závislými deti a vnúčatá súdruhov z ÚV KSČ. Konkrétne som bol svedkom, ako sa riešila dcéra súdr.Eleny L. V tom momente sa mi celý ten ich disent nadosmrti sprotivil.

Deti politickej elity sú vždy a všade -či sa to niekomu páči alebo nie – vyšším štátnym záujmom. Nejde o elitárstvo. Ide o praktické riziká a veľmi citlivé ohrozenie záujmov štátu. Hra na demokratickú rovnosť je v tomto prípade demagogická hlúposť. Je to populistický oblbovák, ktorý zaberá u tých menej chápavých.

Mladý Peskov mal pravdu. O podmienkach jeho event. mobilizácie rozhodne vedenie štátu. A nie nejaký major na vojenskej správe. Nota bene fingovaný.

Banderovčina okolo Peskova na Ukrajine asi zabrala. Možno zabrala aj medzi tradične proti-putinovsky zameranými 18% opozičných Rusov. Tomu sa niet čo čudovať. Ale, že zabrala aj u niektorých pracovníkov niektorých slovenských médií, to je pomerne prekvapivé. Nuž ale čo,- za peniaze pod Slavínom dom. A naň si slovenský novinár musí zarábať buď investigatívou alebo aj takouto mediálnou „prácou“…

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018118x
Priemerná čítanosť článkov: 4416x

Autor blogu

Kategórie