Založ si blog

Ukrajinec odtrhol vežu na tanku Leopard

V poľských sociálnych sieťach sa šíria zábery na nemecký tank Leopard, prevrátený v priekope nabok , s odtrhnutou vežou. Nehoda sa stala pri zácviku Ukrajincov na tieto nové tanky. Udialo sa to ešte na poľskom cvičnom polygóne.

Incident – to boli vlastne dve nehody. Najprv jeden Leopard vrazil do druhého a vážne ho poškodil. Následne pri cúvaní Leopard spadol z výmoľu do hlbokej priekopy, hlavňou kanóna sa pritom zapichol do zeme a silou spätného nárazu odtrhol na svojom tanku vežu.

Škodoradosť je vraj najväčšia radosť. Platí to zrejme aj pre Poliakov. Najmä pre tých, ktorých city voči Ukrajincom sa pomaly menia. Predvčerom sa dokonca stala v Poľsku tragická udalosť. Pri nej Poliak nožom zabil ukrajinského utečenca. Príčiny krvavého stretu vyšetruje poľská polícia.

Slovensko po roku čakania dostalo od Nemecka ďalší tank Leopard. Spolu s tým prvým predvádzacím tankom teda už máme až dva Leopardy. Slovenskí tankisti pozor na vymoľ a na vežu ! Aby sme pri podobnej havárii neprišli o celú našu tankovú „armádu !“

PS: Dal by som sem aj fotku Leoparda s odtrhnutou vežou. Ale to by potom odtiaľto tento článok zmizol za menej ako 15 minút.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Trump

Trump prirovnal správanie Bidenovej vlády k metódam nacistického gestapa

06.05.2024 06:19

Americký exprezident Donald Trump vyhlásil, že administratíva Joea Bidena používa podobné taktiky ako gestapo.

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

čína, Rusko, Nemecko

Terčom sú Ukrajina a Taiwan. Učia sa Čína a Rusko, ako spolu bojovať v kyberpriestore?

06.05.2024 06:00

Experti naznačujú, že v kyberpriestore vidia spoluprácu Pekingu a Moskvy. Ukrajina a Taiwan s tým majú skúsenosti.

Jozef Štajer, exstarosta, Telgárt

Záhadná abdikácia starostu v Telgárte: Náhle odišiel a zanechal po sebe len list

06.05.2024 06:00

Mal toho „plné zuby“? Kontajnerové mestečko v Telgárte, kde od novembra žije viac ako stovka osadníkov, má stále problémy. Práve to by mal byť dôvod, prečo starosta odstúpil.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018946x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie