Založ si blog

Woodoo ako zbraň proti Rusom !

Vo svete sa dejú veci. Rusom padne bomba z ich bombardéra rovno na cestu v strede ich vlastného ruského mesta. Američanom pri inak údajne úspešnom pokuse vybuchne najväčšia raketa v histórii ľudstva. Ukrajinci dronom zničia starý hrdzavý traktor, zabudnutý kdesi za budovami kolchozu. Vo ruskom Ďalekom východe odvolajú veliteľa ruskej Tichomorskej flotily, lebo sa až v priebehu manévrov s Číňanmi zistí, že nemá certifikát na nahliadanie do prísne tajnej dokumentácie.

Do tohto panoptika čudných príbehov vhodne zapadá článok zo švédskeho SVT Nyheter. Venuje sa žoldnierom, bojujúcim na na strane banderovcov na Ukrajine. Tzv. „vojaci šťasteny“ sa za vyše roka bojov vymenili na ukrajinských bojiskách v desiatkach tisícov. Máloktorí z tých, čo prišli na Ukrajinu ešte v marci-apríli vlaňajšieho roku na fronte dodnes aj zostali. Niektorí padli alebo boli zranení, no väčšina náročné podmienky bojov nevydržala a pri prvej príležitosti sa vrátila domov. Nešlo pritom iba o začiatočníkov, ale aj o žoldnierov, ošľahaných bojmi v Iraku, Sýrii, Mali a pod., teda s bohatými vojenskými skúsenosťami.

Zážitky z Ukrajiny sú však vraj čosi úplne iné. Tvrdosťou a krvavosťou bojov čosi výnimočné. Niektorí z platených bojovníkov až v ukrajinskom pekle prichádzajú na to, že tunajšia vojna nie je videohra. A že ich úloha v nej nie je iba roll-playing. V zúfalstve bojov siahajú mnohí ku starému dobrému Otčenášu. Keď to nepomáha, uchyľujú sa dokonca ku kultu woodoo. Prekvapujúco veľký počet žoldnierov sa usiluje pichať do bábiky ruského vojaka a posielať zlé vlny na ruské pozície. Tí vojaci, čo po aplikácii woodoo prežili, magickú techniku z Haiti a Beninu chvália. Tí čo neprežili nám však už svoj názor neprezradia…Akokoľvek, pri vážnych problémoch s prísunom munície do ukrajinských zákopov napr. v Bachmute je však woodoo neraz to jediné, čím ešte môžu proti-ruskí bojovníci svojho nepriateľa zastaviť.

Ako vravím, na svete sa dejú veci. Ešteže u nás na Slovensku máme – vďaka našej historicky výnimočnej vláde – celkom aleže celkom iné problémy. Nám je hej.

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1998386x
Priemerná čítanosť článkov: 4402x

Autor blogu

Kategórie