Založ si blog

Čím žijú bratia na Východe ?

Naši východoslovanskí bratia sa okrem iného zaoberajú aj týmito problémami:

  • Ukrajinský publicista Trjuchan veľmi skritizoval vlády a prezidentov, ktoré držali opraty moci na Ukrajine od vyhlásenia nezávislosti po rok 2014. Podľa neho boli tieto vlády príliš benevolentné k miliónpm občanov Ukrajiny s materinským ruským jazykom. Ukrajinské vlády ich mali tvrdo precvičiť na ukrajinský jazyk. Ak by to tak urobili, dnes by na Ukrajine neboli milióny málo spoľahlivých občanov, čo tajne stoja na strane Ruska a ak môžu, tak mu pomáhajú.
  • Vysoké počty padlých ukrajinských vojakov spôsobili, že v Charkove nie je dosť miest na márniciach, kde sú telá uskladnené, pokiaľ sa nedostanú na rad v krematóriách ale nedostanú miesto na cintorínoch. Administratíva sa to rozhodla riešiť odmenou 3000 hrivien pre tých občanov, čo budú ochotní prevziať si mŕtvolu a uskladniť ju až do pohrebu vo svojom príbytku /v pivnici, garáži a pod./.
  • Bývalý spolupracovník MI6 Alister Crooc rozvíril hladinu kyjevských diskusií tým, že podľa neho je Zelenskyj odhodlaný obetovať Halič a Volyň a prenechať ich Poľsku, ak Poliaci pomôžu Ukrajine získať Krym, Donbas a ostatné časti Ukrajiny, obsadené Rusmi.
  • Rusi momentálne žijú nebývalou vulkanickou aktivitou kamčatských sopiek. Sopky spôsobili, že sa krajina dvakrát väčšia ako SR pokryla 10-40 cm vrstvou toxického popola. Sopky spôsobili, že v kraji vládne noc, museli zastaviť vyučovanie a verejnú dopravu.
  • Ďalšou tézou verejných diskusií sú osudy ruských umelcov, čo po začiatku ŠVO odišli do cudziny. Každý deň sa venujú ich statusom na sociálnych sieťach, najmä ak ide o Pugačovovú, Galkina, Vajkuteovú a i. Absencia známych tvárí, umelcov a zabávačov pôsobí na duše televíznych konzumentov takmer tak stresujúco ako boje na Ukrajine.
  • Prezident Putin oznámil, že onedlho v štátnom rozpočte pribudnú neplánované prijmy z predaja ropy a plynu. Putin sľúbil, že sa tie prostriedky použijú na navýšenie dávok pre sociálne odkázaných. Putin sa posťažoval, že Rusko trpí citeľným nedostatkom pracovných síl v mnohých odvetviach ruskej ekonomiky.

My na Slovensku máme o živote na súčasnej Ukrajine alebo v Rusku trochu skreslenú predstavu. Občas si niektorí z nás myslia, že sa Ukrajinci a Rusi od rána do večera venujú iba boju alebo trpia ako civili v pivniciach sústavne ostreľovaných domov. Aj takíto ľudia sú na Ukrajine a v Rusku. Ale život je oveľa mnohotvárnejší. A osudy ľudí aj počas vojny oveľa pestrejšie.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Varšava, požiar centra, náhľad

Obrie obchodné centrum vo Varšave zachvátil požiar

12.05.2024 09:22

Rozsiahly požiar v nedeľu skoro ráno zachvátil jedno z veľkých obchodných centier na okraji Varšavy.

oblička, prasa

Zomrel prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky

12.05.2024 07:25

Takmer dva mesiace po transplantácii zomrel v Spojených štátoch prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky.

vojna na Ukrajine, Vovčansk

ONLINE: Petr Pavel: Rusko chce obnoviť imperiálnu veľkosť ZSSR, ohrozuje naše hodnoty. Bude nám škodiť

12.05.2024 06:55, aktualizované: 09:51

Musíme sa pripraviť na to, že Rusko nebude mierovým partnerom, uviedol český prezident Petr Pavel.

gaza

USA ponúkajú Izraelu 'cennú podporu', ak obmedzí vojenské operácie v Rafahu

12.05.2024 06:18

Izrael by sa podľa USA mal uchýliť skôr k obmedzeným operáciám, cieliť na lídrov Hamasu a ich likvidáciou dospieť k víťazstvu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2026112x
Priemerná čítanosť článkov: 4424x

Autor blogu

Kategórie