Založ si blog

Čím žije V4 ?

V Českej republike zbilancovali doterajšiu pomoc ukrajinským utečencom. Podľa ministerstva financií ČR dosiahli náklady na ukrajinských utečencov sumu 1,5 miliardy amerických dolárov. – Väčšina utečencov prechádzala do Česka cez Slovensko. Koľko stáli ukrajinskí utečenci Slovensko ? Miliardu ? Alebo trochu menej či trochu viac ? Edko Heger, nože daj nejakú cifru.

Maďarský premiér Viktor Orbán označil Ukrajinu za „nejestvujúcu krajinu“. Teda za krajinu, ktorá funguje iba formálne, vďaka pomoci z USA, V.Británie a EU. Takéto zhodnotenie ukrajinskej reality prijali v Kyjeve s príslovečnou „vľúdnosťou“. A čo náš premiér ? Ten si nemyslí, že Ukrajina neexistuje. Ukrajine je pre neho domov, v ktorom smie plakať. Heger sa najradšej chodieva vyplakať do Buče. Ak sa najbližšie rozcitlivie, odporúčam mu, aby necestoval vlakom tak ďaleko – nech ide do Buče/a v okrese Komárno. Tam vedú cesty naozaj na zaplakanie.

V Poľsku vydala národná banka pamätnú mincu na počesť vraha severooravských a severospišských Slovákov teroristu Kuraša-Ogńa. /Bližšie o tom píše bloger „mili“./. Poľský premiér Morawiecki sa zahral na geopolitického stratéga. Podľa neho po ukončení konfliktu na Ukrajine sa začne veľká čínsko-americká vojna o čínsku provinciu Tchajvan. Ktovie, kto všetko v tejto vojne bude bojovať. Poľsko chce byť preto na vojnu pripravené. Buduje si pre každý prípad najsilnejšiu armádu v Európe. Čaputová a Káčer na poľskú mincu s vrahom Slovákov Kurašom nereagujú. „Takmer-generál“ Naď vie, že sa boje čínsko-americkej vojny budú odohrávať najmä v Juhočínskom mori. A na to sa slovenské námorné vrtuľníky, ktoré nám USA ponúkajú za menej ako 400 miliónov, budú hodiť ako zadok na nočník.

V-4 je bohatá na geopolitických stratégov. Česko má sovietskoamerického generála Pavla Petra /alebo naopak ?/. Poľsko má ambiciózneho skoro-maršála Morawieckeho a Slovensko má prešibanú tatranskú rommellíšku Naďa Jaroslava. Iba Maďarsko je v štvorlístku V4 ako skrútený list. Darmo ho ostatní motivujú ku správnej euroatlantickej orientácii. Maďarsko sa síce nachvíľu dá prehovoriť a nakrúti sa na Západ, no potom, v nestráženej chvíli už zase nastavuje svoje fotosyntetické batérie smerom ku blahodarným energetickým prúdom z Východu.

Nuž takto si my tu dnes v strede Európy pekne žijeme…

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2008926x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie