Založ si blog

Čím žijú bratia na Východe ?

Naši východoslovanskí bratia sa okrem iného zaoberajú aj týmito problémami:

  • Ukrajinský publicista Trjuchan veľmi skritizoval vlády a prezidentov, ktoré držali opraty moci na Ukrajine od vyhlásenia nezávislosti po rok 2014. Podľa neho boli tieto vlády príliš benevolentné k miliónpm občanov Ukrajiny s materinským ruským jazykom. Ukrajinské vlády ich mali tvrdo precvičiť na ukrajinský jazyk. Ak by to tak urobili, dnes by na Ukrajine neboli milióny málo spoľahlivých občanov, čo tajne stoja na strane Ruska a ak môžu, tak mu pomáhajú.
  • Vysoké počty padlých ukrajinských vojakov spôsobili, že v Charkove nie je dosť miest na márniciach, kde sú telá uskladnené, pokiaľ sa nedostanú na rad v krematóriách ale nedostanú miesto na cintorínoch. Administratíva sa to rozhodla riešiť odmenou 3000 hrivien pre tých občanov, čo budú ochotní prevziať si mŕtvolu a uskladniť ju až do pohrebu vo svojom príbytku /v pivnici, garáži a pod./.
  • Bývalý spolupracovník MI6 Alister Crooc rozvíril hladinu kyjevských diskusií tým, že podľa neho je Zelenskyj odhodlaný obetovať Halič a Volyň a prenechať ich Poľsku, ak Poliaci pomôžu Ukrajine získať Krym, Donbas a ostatné časti Ukrajiny, obsadené Rusmi.
  • Rusi momentálne žijú nebývalou vulkanickou aktivitou kamčatských sopiek. Sopky spôsobili, že sa krajina dvakrát väčšia ako SR pokryla 10-40 cm vrstvou toxického popola. Sopky spôsobili, že v kraji vládne noc, museli zastaviť vyučovanie a verejnú dopravu.
  • Ďalšou tézou verejných diskusií sú osudy ruských umelcov, čo po začiatku ŠVO odišli do cudziny. Každý deň sa venujú ich statusom na sociálnych sieťach, najmä ak ide o Pugačovovú, Galkina, Vajkuteovú a i. Absencia známych tvárí, umelcov a zabávačov pôsobí na duše televíznych konzumentov takmer tak stresujúco ako boje na Ukrajine.
  • Prezident Putin oznámil, že onedlho v štátnom rozpočte pribudnú neplánované prijmy z predaja ropy a plynu. Putin sľúbil, že sa tie prostriedky použijú na navýšenie dávok pre sociálne odkázaných. Putin sa posťažoval, že Rusko trpí citeľným nedostatkom pracovných síl v mnohých odvetviach ruskej ekonomiky.

My na Slovensku máme o živote na súčasnej Ukrajine alebo v Rusku trochu skreslenú predstavu. Občas si niektorí z nás myslia, že sa Ukrajinci a Rusi od rána do večera venujú iba boju alebo trpia ako civili v pivniciach sústavne ostreľovaných domov. Aj takíto ľudia sú na Ukrajine a v Rusku. Ale život je oveľa mnohotvárnejší. A osudy ľudí aj počas vojny oveľa pestrejšie.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2009439x
Priemerná čítanosť článkov: 4416x

Autor blogu

Kategórie