Založ si blog

Prečo chce Kyjev F-16 ky a prečo bráni Bachmut za každú cenu ?

Arestovič, bývalý poradca Zelenského, t.č. mimo služby dnes vyhlásil, že Ukrajina je do 9 mesiacov schopná samostatne si zhotoviť jadrovú hlavicu. Avakov, minister obrany kyjevskej vlády zase oznámil, že by USA mali Ukrajine konečne poskytnúť rakety s doletom do Moskvy a ešte ďalej, hlboko na ruské územie.

Avakov tiež k tomu dodal, že sa usiluje naverbovať cudzích občanov z krajín NATO, vycvičených na F-16-ky. F-16-ky sú podľa neho po istých úpravách schopné niesť jadrové hlavice. Podobne aj rakety dlhého doletu by boli schopné niesť jadrové hlavice. Ak by to banderovcom s tými F-16 a s tými raketami dlhého doletu vyšlo a ak by sa ich konštruktéri jadrových zbraní trochu posnažili, bola by v januári 2024 na Ukrajine a v Rusku celkom iná vojna….

D.Pušilin, najvyšší predstaviteľ administratívy Doneckej ľudovej republiky dnes poinformoval, že jedným z vysvetlení prečo sa v priemyselnom areáli v Bachmute zvádzajú ľúte boje je i fakt, že je tam veľký vinársky závod, produkujúci „igristoje vino“, v minulosti známe ako „sovietske šampanské“.

– Nuž a viete, milí čitatelia, kto je hlavným akcionárom /vlastniacim kontrolný balík/ v tomto vinárskom závode ? Nie je ním nikto iný, ako Petro Porošenko, bývalý prezident Ukrajiny. Porošenko ale akcie nemá napísané na seba. Ich formálnym majiteľom je Marina Porošenková, manželka Petra Porošenka…

-Dobre vedieť, za čo a za koho v Bachmute-Arťomovsku dennodenne umierajú ukrajinskí vojaci. Dobre vedieť, komu a čomu ich smrť poslúži.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2009197x
Priemerná čítanosť článkov: 4416x

Autor blogu

Kategórie