Založ si blog

Dnes na Ukrajine ďalší veľkonočný zázrak.

Včera som tu písal, že v dedine Lipovec zomrel na infarkt, -potom, čo hodil o zem ceremoniálny kríž, vodca pogromu v tamojšom chráme pro-moskovskej pravoslávnej cirkvi, miestny banderovec Ivan Semcov. Náhod alebo zázrak ?

Dnes sa stal na Ukrajine ďalší zázrak. Pri automobilovej nehode zomrel hlavný ideový projektant útokov na promoskovské kláštory a chrámy na Ukrajine a ex-poslanec Verchovnej rady nacionalista Vladimir Stretovič . Náhoda či ďalší zázrak ?

Minulý týždeň sa objavili slzy, tečúce z očí na ikone sv. Feodosija Pečorského, – na jednej z najposvätnejších ikon v Kijevsko-pečorskej lavre, teda v hlavnom kláštornom komplexe pro-moskovskej pravoslávnej cirkvi. Odborníci hovoria, že sa u ikony uvoľňuje maz, ako dôsledok nešetrného zachádzania s ikonou počas policajných represií, ktoré sa v kláštore diali. Iní ale hovoria o božom zázraku. Akokoľvek, podobný jav sa na ikone pozoroval v roku 1917, -pred nástupom boľševikov.

O spôsoboch, akými Kyjev informačne reaguje na takéto udalosti sa bližšie píše v inom dnešnom článku. – Udalosti na Ukrajine sa už začínajú odohrávať nielen v zemskej ale aj na vyššej -nadpozemskej úrovni. Alebo nie ?

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:37

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2009456x
Priemerná čítanosť článkov: 4416x

Autor blogu

Kategórie