Založ si blog

Dnes na Ukrajine ďalší veľkonočný zázrak.

Včera som tu písal, že v dedine Lipovec zomrel na infarkt, -potom, čo hodil o zem ceremoniálny kríž, vodca pogromu v tamojšom chráme pro-moskovskej pravoslávnej cirkvi, miestny banderovec Ivan Semcov. Náhod alebo zázrak ?

Dnes sa stal na Ukrajine ďalší zázrak. Pri automobilovej nehode zomrel hlavný ideový projektant útokov na promoskovské kláštory a chrámy na Ukrajine a ex-poslanec Verchovnej rady nacionalista Vladimir Stretovič . Náhoda či ďalší zázrak ?

Minulý týždeň sa objavili slzy, tečúce z očí na ikone sv. Feodosija Pečorského, – na jednej z najposvätnejších ikon v Kijevsko-pečorskej lavre, teda v hlavnom kláštornom komplexe pro-moskovskej pravoslávnej cirkvi. Odborníci hovoria, že sa u ikony uvoľňuje maz, ako dôsledok nešetrného zachádzania s ikonou počas policajných represií, ktoré sa v kláštore diali. Iní ale hovoria o božom zázraku. Akokoľvek, podobný jav sa na ikone pozoroval v roku 1917, -pred nástupom boľševikov.

O spôsoboch, akými Kyjev informačne reaguje na takéto udalosti sa bližšie píše v inom dnešnom článku. – Udalosti na Ukrajine sa už začínajú odohrávať nielen v zemskej ale aj na vyššej -nadpozemskej úrovni. Alebo nie ?

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Varšava, požiar centra, náhľad

Obrie obchodné centrum vo Varšave zachvátil požiar

12.05.2024 09:22

Rozsiahly požiar v nedeľu skoro ráno zachvátil jedno z veľkých obchodných centier na okraji Varšavy.

oblička, prasa

Zomrel prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky

12.05.2024 07:25

Takmer dva mesiace po transplantácii zomrel v Spojených štátoch prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky.

vojna na Ukrajine, Vovčansk

ONLINE: Petr Pavel: Rusko chce obnoviť imperiálnu veľkosť ZSSR, ohrozuje naše hodnoty. Bude nám škodiť

12.05.2024 06:55, aktualizované: 07:00

Musíme sa pripraviť na to, že Rusko nebude mierovým partnerom, uviedol český prezident Petr Pavel.

gaza

USA ponúkajú Izraelu 'cennú podporu', ak obmedzí vojenské operácie v Rafahu

12.05.2024 06:18

Izrael by sa podľa USA mal uchýliť skôr k obmedzeným operáciám, cieliť na lídrov Hamasu a ich likvidáciou dospieť k víťazstvu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2026079x
Priemerná čítanosť článkov: 4424x

Autor blogu

Kategórie