Založ si blog

USA sa priznali, že ofenzívu proti Rusom chystajú oni, nie Ukrajinci

USA v spolupráci s SBU rozbehli včera a dnes veľkú dezinformačnú kampaň. Vraj sa „vinou Ukrajincov“ dostali do médií plány tzv. jarnej ukrajinskej protiofenzívy. Vraj sa dostali do rúk Rusov a tí teraz budú vedieť koľko, kde a kedy…Vraj sú teraz USA nahnevané a dajú si väčší pozor na to, čo Ukrajincom prezradia a čo nie.

V Rusku považujú celú kauzu prezradených plánov protiofenzívy za lacnú americko-ukrajinskú dezinformáciu. Považujú ju za prvoplánovú informačnú hru – podobnú tej, v ktorej pred vylodením v Normandii našli Nemci pri zostrelenom lietadle na pobreží telo anglického dôstojníka s podhodenými plánmi invázie. Nemci týmto plánom uverili a dali sa Anglosasom nachytať. Rusi „prezradeným“ plánom protiofenzívy neuverili a nachytať sa nedali. Rusi sú všeličo, ale sú to aj šachisti. Rusi sú už tak trochu aziatské prefíkané medvede a len tak do nejakej anglosaskej buldočej pasce nepadnú.

Na celej afére okolo prezradených plánov je ale predsa len čosi zaujímavé. Čo ? Nuž to, že sa pri jej prezentácii na plné ústa vraví, že autorom plánov na tzv. ukrajinskú jarnú ofenzívu nie sú Ukrajinci ale dôstojníci NATO resp. vysokí dôstojníci USA. Ukrajinci dodali ľudskú silu, ktorú Západ vycvičil a vyzbrojil zbraňami z krajín NATO. Ofenzívu budú na donbaských a novoruských stepiach realizoval Ukrajinci. Veliť im ale od úrovne práporu alebo brigády budú dôstojníci NATO. NATO sa bude pri protiruskej ofenzíve opierať o informácie z množstva špionážnych lietadiel, dronov a z vyše 500 vojenských satelitov USA a súkromných „telekomunikačných“ satelitov /E.Muska a i./. Do protiofenzívy sa však na najdôležitejších úsekoch frontu zapoja aj špecialisti, dobrovoľníci a žoldnieri z krajín NATO a ich spojencov. Či už pri pozemných bojoch muža proti mužovi, ako obsluha tankov, transportérov, samohybných diel a húfnic, odmínovacích a ženijných systémov a pod. Zapoja sa aj ako operátori zbraní PVO, operátori raketometov, raketových odpaľovacích zariadení, piloti bojových vrtuľníkov a lietadiel.

Protiruskú jarnú ofenzívu NATO naplánovalo, vyzbrojilo, zabezpečilo informáciami a čiastočne aj ľuďmi. NATO bude ofenzívu riadiť, bude jej samozrejme na tej najvyššej úrovni aj veliť. Jarná protiruská ofenzíva bude všetko, len nie „ukrajinská ofenzíva“. Bude to z rozhodujúcej časti ofenzíva NATOvská, lepšie povedané AMERICKÁ. Bude to ofenzíva USA proti Rusku.

Od toho, ako dopadne, bude sa odvodzovať veľa. Predovšetkým však ďalší vývoj vojenského konfliktu na Ukrajine.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Mosta SNP

Pre otvárací koncert festivalu Starmus polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia v Bratislave

11.05.2024 21:40

Počas oboch dní bude večer most SNP obojsmerne uzatvorený pre autá, prejazdný bude len pre MHD.

čaputová, černihiv, ukrajina

Čaputová navštívila ukrajinskú Černihivskú oblasť, vyzdvihla pomoc Slovenska

11.05.2024 21:03

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pokračovala v sobotu vo svojej rozlúčkovej ceste po Ukrajine.

polícia

Polícia obvinila v prípade mŕtveho muža na Orave 59-ročného muža z vraždy

11.05.2024 19:54

Obvinený muž mal v rodinnom dome v Námestove po predchádzajúcom vzájomnom konflikte bodnúť do oblasti hrudníka 56-ročného muža.

Rusko Mišustin

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať desať vicepremiérov

11.05.2024 17:26, aktualizované: 19:31

Staronový ruský premiér Michail Mišustin predložil Štátnej dume kandidátov na posty v novej vláde.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2025829x
Priemerná čítanosť článkov: 4423x

Autor blogu

Kategórie