Založ si blog

Urputný boj o ruský tank v centre Berlína !

Niekedy okolo 20. februára sa v širšom centre Berlína, pri ambasáde Ruskej federácie objavil ruský tank T-72. Mal provokovať pracovníkov ruskej ambasády a Ruskú federáciu ako takú. Vec sa však akosi zvrtla.

Po veľkej niekoľkodesiatoktisícovej manifestácii nemeckých ľavičiarov za okamžitý a ničím nepodmienený mier sa okolo tanku a na tanku objavili ruže, tulipány, červené klinčeky. Mali symbolizovať pietu na počesť ruskej posádky tohto tanku, ktorá pravdepodobne pri zásahu zahynula. Na tanku sa objavili protivojnové nápisy a nápisy konštatujúce napr. to, že celá južná pologula Zeme /s výnimkou AUS a NZ/ nie je na strane USA a NATO. Ďalšie nápisy vyzývali nemeckú vládu zastaviť dodávky zbraní na UA a skončiť s protiruskými sankciami, ničiacimi nemeckú ekonomiku.

Kvety a protivojnové nápisy rozzúrili ukrajinských aktivistov, mladých „chlopcov“ ktorých sú v Berlíne /ktovie prečo tu a nie na fronte…/ tisíce. Tí sa včera vrhli na tank. O tento pancierový kolos sa rozhorel ľúty boj ako onehdy na Donbase. Napriek odporu nemeckých pacifistov sa mladým banderovcom podarilo z tanku strhať transparenty a ošklbať väčšinu ruží a klinčekov. Potom dvaja ukrajinskí hrdinovia zapichli do veže tanku modrožltú zástavu a vykrikovali do zachrípnutia „slava ukaine-herojam slava“.

Nemecká polícia sa boju medzi nemeckými a ukrajinskými aktivistami iba mlčky prizerala. Vlastne úplne mlčky nie: každého nemeckého občana, čo by sa do boja na ochranu kvetov chcel zapojiť a uraziť tak vládou vítaných ukrajinských utečencov, legitimovala a kordónom vytláčala ďalej od bojiska.

Ukrajina dosiahla v Berlíne skvelé víťazstvo. Aby Kyjevu vydržalo čo najdlhšie, stráži teraz dvakrát dobytý tank nemecká polícia. Na budúci týždeň nemeckú políciu možno vystrieda ukrajinské špeciálne Einsatzkommando „Edelweiss“.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

parlament, fico

Fico sa zúčastní na mierovom summite. Eštok: Ukrajina potrebuje nepretržitú podporu

03.05.2024 14:14

Rusko sa na mierovom summite nezúčastní.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

NATO aj EÚ ostro odsúdili kyberútoky na Česko a Nemecko. Rusko ponesie následky, vyhlásila Baerbocková

03.05.2024 14:00

EÚ je odhodlaná využiť celú škálu opatrení, aby odvrátila, odstrašila a odpovedala na ruské nekalé správanie v kyberpriestore," uviedol Borrell.

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2015228x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie