Založ si blog

Problémy s ukrajinskými zajatcami ?

Informácie sú z ruských zdrojov. Nie je možné ich overiť a tak ich treba brať s istou rezervou.

Podľa Denisa Pušilina, t.č. Kremľom menovaného gubernátora Doneckej oblasti RF začínajú mať orgány DNR stále väčšie a väčšie problémy s množstvom ukrajinských vojenských zajatcov. Je ich vraj iba v táboroch DNR niekoľko tisíc. Orgány DNR by ich radi vymenili za svojich, no tých je v rukách OS UA výrazne menej. Nacionalistickejšie založení ukrajinskí bojovníci totiž ruských zajatcov občas strieľajú alebo ich mučia a potom už nie sú v stave vhodnom na výmenu.

Ukrajinskí zajatci, podľa Pušilina sa vraj vo veľkom počte, odmietajú zúčastniť výmeny. Návrat z ruského zajatia „domov“ totiž pre ukrajinských vojakov neznamená domov, ale znovu na front. A smrť na fronte už niektorí Ukrajinci nechcú znovu riskovať. Orgány DNR takýmto Ukrajincom ponúkajú riešenie: občianstvo Ruskej federácie. Po jeho získaní môže Ukrajinec nastúpiť v Rusku do normálneho zamestnania, môže si založiť novú rodinu a začleniť sa do mierového života v Rusku. Aj tisíce kilometrov od frontu.

Najnovšie však ruské orgány ponúkajú zajatcom ešte aj ďalšiu možnosť: nastúpiť do ozbrojených síl DNR, dnes už vlastne OS RF. Za veľmi zaujímavý plat sa potom môžu takýto „Ukrajinci“ podieľať na tom, čo D.Pušilin nazýva oslobodzovanie Ukrajiny“.

Z bývalých vojakov OS UA, – vojenských zajatcov sa v súčasnosti regrutuje už druhý batalión „ukrajinských“ vojakov, ochotných bojovať na strane Ruska a jeho nových teritórií.

Pre objektívnosť treba dodať, že podľa informácií aj z našej tlače sa na Ukrajine tiež sformovali jednotky ruských a bieloruských prebehlíkov, bývalých zajatcov či disidentov. Na fronte Ukrajine vojensky veľmi nepomohli, no v tyle, najmä vo vojnovej propagande je ich prínos citeľný.

Moderní „vlasovovci“ sú vítaní. Treba ale zdôrazniť, že na oboch stranách. – Aj takúto tvár má vojna a úsilie mladých mobilizovaných civilov „hlavne to všetko prežiť“. – Nič iné, iba prežiť. Za každú cenu.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2019540x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie