Založ si blog

Urputný boj o ruský tank v centre Berlína !

Niekedy okolo 20. februára sa v širšom centre Berlína, pri ambasáde Ruskej federácie objavil ruský tank T-72. Mal provokovať pracovníkov ruskej ambasády a Ruskú federáciu ako takú. Vec sa však akosi zvrtla.

Po veľkej niekoľkodesiatoktisícovej manifestácii nemeckých ľavičiarov za okamžitý a ničím nepodmienený mier sa okolo tanku a na tanku objavili ruže, tulipány, červené klinčeky. Mali symbolizovať pietu na počesť ruskej posádky tohto tanku, ktorá pravdepodobne pri zásahu zahynula. Na tanku sa objavili protivojnové nápisy a nápisy konštatujúce napr. to, že celá južná pologula Zeme /s výnimkou AUS a NZ/ nie je na strane USA a NATO. Ďalšie nápisy vyzývali nemeckú vládu zastaviť dodávky zbraní na UA a skončiť s protiruskými sankciami, ničiacimi nemeckú ekonomiku.

Kvety a protivojnové nápisy rozzúrili ukrajinských aktivistov, mladých „chlopcov“ ktorých sú v Berlíne /ktovie prečo tu a nie na fronte…/ tisíce. Tí sa včera vrhli na tank. O tento pancierový kolos sa rozhorel ľúty boj ako onehdy na Donbase. Napriek odporu nemeckých pacifistov sa mladým banderovcom podarilo z tanku strhať transparenty a ošklbať väčšinu ruží a klinčekov. Potom dvaja ukrajinskí hrdinovia zapichli do veže tanku modrožltú zástavu a vykrikovali do zachrípnutia „slava ukaine-herojam slava“.

Nemecká polícia sa boju medzi nemeckými a ukrajinskými aktivistami iba mlčky prizerala. Vlastne úplne mlčky nie: každého nemeckého občana, čo by sa do boja na ochranu kvetov chcel zapojiť a uraziť tak vládou vítaných ukrajinských utečencov, legitimovala a kordónom vytláčala ďalej od bojiska.

Ukrajina dosiahla v Berlíne skvelé víťazstvo. Aby Kyjevu vydržalo čo najdlhšie, stráži teraz dvakrát dobytý tank nemecká polícia. Na budúci týždeň nemeckú políciu možno vystrieda ukrajinské špeciálne Einsatzkommando „Edelweiss“.

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1999282x
Priemerná čítanosť článkov: 4404x

Autor blogu

Kategórie