Založ si blog

Orwellizmy zo Západu

Západ je všetko, čo nie je slovenské a slovanské a čo prichádza z krajín na Západ od nás. Západ nie je iba na Západe. Západ je tu a tam aj v hlavách niektorých našich spoluobčanov. Prejavuje sa ako porucha zdravého „sedliackeho“ rozumu, ako porucha súladu srdca a mozgu. Západ v hlave, to sú orwellovské nezmysly, ktoré hlava nakazená Západom produkuje. Napríklad:

  • Vojnou za mier.
  • Mier je iba keď nepriateľ kapituluje.
  • Propagácia okamžitého mieru- bez kapitulácie nepriateľa- je nebezpečná vojnová propaganda.
  • Hrozby nukleárnej veľmoci, že v stave národnej núdze použije nukleárne zbrane je smiešne a prázdne ruské vyhrážanie. Veď čo všetko už Západ Rusku vyviedol – a Rusko nič. Iba varuje, iba sa plano vyhráža…
  • Rusi nukleárne zbrane doteraz nepoužili, – asi ich ani nemajú a ak majú, sú staré a nefunkčné.
  • Ruské armaty sú nafukovacie. Ruské sarmaty, kindžaly, zirkony …nadzvukové a balistické strely neexistujú.
  • Stiahnutie sa Rusov z Ukrajiny je jediný a najjednoduchší spôsob dosiahnutia mieru na Ukrajine. Okamžité zastavenie paľby je smiešna nevykonateľná absurdita. Aj keď ho už Rusko na Nový rok jednostranne uplatnilo.
  • Kto miesto zbraní posiela do Kyjeva výzvy na mierové rokovania de facto vraždí nevinných Ukrajincov. Ukrajinci bez vojny proti Rusku ? To čo je za nezmysel ?
  • Rusi sú na Ukrajine v cudzej krajine. Aj keď Rusi sú na Kryme, v Novorusku a na Donbase doma stovky rokov, ba oddávna. Aj keď sú jadrom ruskej armády na Ukrajine milície Rusov z Luganska a Donecka. O tom, čo je ukrajinské na ruskojazyčnej Východnej Ukrajine rozhodujú ozbrojenci z bývalej poľskej Haliče.
  • Ruskí imperátori založili ruskojazyčné mestá Odessu, Nikolajev, Cherson, Mariupol, Dnepropetrovsk, Doneck, Lugansk, Charkov…na slávu Ukrajine. Keď to občania pochopili, začali milovať S.Banderu a V.Zelenského. Učia sa po haličsky /ukrajinsky/ po vzore svojho prezidenta. Herojam slava.
  • Súčasný režim v Kyjeve nevznikol neústavným násilným prevratom ale zákonnou ústavnou cestou. Prezident Janukovyč síce vyhral dva roky pred pučom demokratické voľby. no demonštranti potom vtrhli do parlamentu, vyhnali a čiastočne postrieľali vládnych poslancov z ruskojazyčnej Strany regionov a potom si v obsadenom parlamente sami odsúhlasili zmenu ústavy, podľa ktorej už nie je treba odvolať prezidenta v celonárodnom hlasovaní. Postačí hlasovanie v parlamente. V tom parlamente, z ktorého predtým polovicu poslancov vyhnali a pár tých, čo zostali, prinútili hlasovať pod namierenými samopalmi. Kyjevský režim je teda po neústavnej zmene ústavy už plne „ústavný“.
  • Práva menšín sú na Ukrajine dodržiavané. Rusi, Maďari a Rumuni sa sami rozhodli stať Ukrajincami. Sami z vlastného popudu nahrádzajú vo verejnom styku svoj materinský jazyk ľúbozvučnou haličskou ukrajinčinou. Radi rukujú do ukrajinskej armády a idú bojovať na Donbas, kde je priemerná doba prežitia 4 hodiny.
  • Boršč je ukrajinské národné jedlo. Vodka je ukrajinský národný nápoj. Všetci kozáci sú Ukrajinci. Ruské tanečnice z obrazu E.Degasa sú ukrajinské tanečnice.
  • Vojaci 1. a 2.ukrajinského frontu boli Ukrajinci. Veď sa ten front preto aj tak volal. No nie ?
  • Hladomor bol iba na Ukrajine. V Povolží a v Južnom Rusku sa Rusi v čase hladomoru prepchávali jedlom.
  • V časoch ZSSR Ukrajinci veľmi trpeli pod ruským útlakom. Nevadí, že väčšina vládcov ZSSR boli Ukrajinci: Chruščov, Brežnev, Černenko…
  • 97% Ukrajincov chce, aby vojna na Ukrajine pokračovala až do konečného víťazstva. 97% Ukrajincov nechce žiadne prímerie, žiaden mier. 97% chce miesto mieru nové a nové zbrane. Stačí , aby im ich Západ čo najviac a čo najskôr priviezol. A oni už potom hravo nad Rusmi zvíťazia.

Orwellovský Západ víťazne postupuje na Východ. Konečné víťazstvo orwellovského myslenia Západu sa blíži. Na obzore už vidieť žiaru víťazstva. – Alebo že by to bola iná žiara ? Že by to bolo také pekne do podoby hríba tvarované ohnivé tornádóóó…/ ?!/…

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2007094x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie