Založ si blog

O čom píšu Rusi

Viem, že to odtiaľto vymažú, ale zmysel pre fair play mi nedovolí neuviesť pár údajov z ruskej tlače.

Pri začiatku ŠVO mali OS UA 310 tisíc profesionálnych dobre vycvičených vojakov. Všeobecnou mobilizáciou stúpol počet Ukrajincov v zbrani na cca 1 milión. Za rok z nich padlo alebo bolo zranených či padlo do zajatia 310 tisíc vojakov. Straty OS UA z asi tretiny doplnili zahraniční bojovníci. Pôvodný počet 850 tankov plus takmer 3000 tankov sovietskej a ruskej výroby, ktoré dostala UA z Východnej Európy bol zdevastovaný na počet 550 tankov. Ukrajina už nemá vlastnú flotilu a počet bojových lietadiel sa ráta už iba na desiatky.

OS UA sa môžu spoliehať na prevahu dronov, presnejšie a pohyblivejšie raketomety a delostrelectvo a z krajín NATO doplnené pancierové transportéry, protitankové a raketové zbrane.

Rusku sa za rok podarilo Ukrajinu do značnej miery demilitarizovať. Denacifikáciu, teda zmena nacionalistického režimu na režim priateľskejší voči Rusku sa ale dosiahnuť nepodarilo. Navyše krajiny NATO dopĺňajú aj výzbroj, o ktorú UA v bojoch prišla. Jediné, čo NATO nedokáže je dodať Ukrajine nových ukrajinských vojakov. Preto sa periodicky objavujú nápady zapojiť do bojov na Ukrajine aj vojakov z krajín NATO.

Bloger údaje z vojenských zdrojov Ruska neverifikoval – to sa dnes jednoducho nedá. Údaje o stratách Ukrajincov Ukrajinci neposkytujú. Poskytujú iba výrazne premrštené údaje o stratách RF. Preto je jediné, čo sa dá, je vziať ruské údaje do úvahy a veriť či neveriť im rovnako ako sa berú do úvahy a veríme či neveríme údajom z Kyjeva.

Takže vážení priatelia-prečítajte a zariaďte sa po svojom.

Trikrát Putin

28.03.2024

Prezident RF V.V.Putin mal včera niekoľko zásadných vyhlásení, ktoré rezonovali aj v našich médiách. Bohužiaľ, v neúplnej alebo veľmi skreslenej podobe. Dovoľujem si pre tých, čo chcú byť ucelenejšie informovaní, ponúknuť aspoň tri doplnky. Po prvé, Putin spomenul blížiaci sa termín príletu amerických F-16 na Ukrajinu. Aj naše médiá, napr. aj Pravda citovali [...]

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Neverte ruským trolom !

26.03.2024

Verte skazkám o ukrajinskom tanku, čo zlikvidoval naraz tri ruské. Neverte autorovi tohto blogu. Neverte ruským trolom, že sa situácia okolo Časov Jaru stáva pre OS UA kritickou a že ich tam OS RF berú do klieští. Neverte, že tam horia lesy, posledný úkryt ukrajinskej pechoty. Neverte ani správam z Kleščevky samotnej, ktorú OS RF včera začali obsadzovať. Verte, že situáciu [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 447
Celková čítanosť: 1967459x
Priemerná čítanosť článkov: 4401x

Autor blogu

Kategórie