Založ si blog

Orwellizmy zo Západu

Západ je všetko, čo nie je slovenské a slovanské a čo prichádza z krajín na Západ od nás. Západ nie je iba na Západe. Západ je tu a tam aj v hlavách niektorých našich spoluobčanov. Prejavuje sa ako porucha zdravého „sedliackeho“ rozumu, ako porucha súladu srdca a mozgu. Západ v hlave, to sú orwellovské nezmysly, ktoré hlava nakazená Západom produkuje. Napríklad:

  • Vojnou za mier.
  • Mier je iba keď nepriateľ kapituluje.
  • Propagácia okamžitého mieru- bez kapitulácie nepriateľa- je nebezpečná vojnová propaganda.
  • Hrozby nukleárnej veľmoci, že v stave národnej núdze použije nukleárne zbrane je smiešne a prázdne ruské vyhrážanie. Veď čo všetko už Západ Rusku vyviedol – a Rusko nič. Iba varuje, iba sa plano vyhráža…
  • Rusi nukleárne zbrane doteraz nepoužili, – asi ich ani nemajú a ak majú, sú staré a nefunkčné.
  • Ruské armaty sú nafukovacie. Ruské sarmaty, kindžaly, zirkony …nadzvukové a balistické strely neexistujú.
  • Stiahnutie sa Rusov z Ukrajiny je jediný a najjednoduchší spôsob dosiahnutia mieru na Ukrajine. Okamžité zastavenie paľby je smiešna nevykonateľná absurdita. Aj keď ho už Rusko na Nový rok jednostranne uplatnilo.
  • Kto miesto zbraní posiela do Kyjeva výzvy na mierové rokovania de facto vraždí nevinných Ukrajincov. Ukrajinci bez vojny proti Rusku ? To čo je za nezmysel ?
  • Rusi sú na Ukrajine v cudzej krajine. Aj keď Rusi sú na Kryme, v Novorusku a na Donbase doma stovky rokov, ba oddávna. Aj keď sú jadrom ruskej armády na Ukrajine milície Rusov z Luganska a Donecka. O tom, čo je ukrajinské na ruskojazyčnej Východnej Ukrajine rozhodujú ozbrojenci z bývalej poľskej Haliče.
  • Ruskí imperátori založili ruskojazyčné mestá Odessu, Nikolajev, Cherson, Mariupol, Dnepropetrovsk, Doneck, Lugansk, Charkov…na slávu Ukrajine. Keď to občania pochopili, začali milovať S.Banderu a V.Zelenského. Učia sa po haličsky /ukrajinsky/ po vzore svojho prezidenta. Herojam slava.
  • Súčasný režim v Kyjeve nevznikol neústavným násilným prevratom ale zákonnou ústavnou cestou. Prezident Janukovyč síce vyhral dva roky pred pučom demokratické voľby. no demonštranti potom vtrhli do parlamentu, vyhnali a čiastočne postrieľali vládnych poslancov z ruskojazyčnej Strany regionov a potom si v obsadenom parlamente sami odsúhlasili zmenu ústavy, podľa ktorej už nie je treba odvolať prezidenta v celonárodnom hlasovaní. Postačí hlasovanie v parlamente. V tom parlamente, z ktorého predtým polovicu poslancov vyhnali a pár tých, čo zostali, prinútili hlasovať pod namierenými samopalmi. Kyjevský režim je teda po neústavnej zmene ústavy už plne „ústavný“.
  • Práva menšín sú na Ukrajine dodržiavané. Rusi, Maďari a Rumuni sa sami rozhodli stať Ukrajincami. Sami z vlastného popudu nahrádzajú vo verejnom styku svoj materinský jazyk ľúbozvučnou haličskou ukrajinčinou. Radi rukujú do ukrajinskej armády a idú bojovať na Donbas, kde je priemerná doba prežitia 4 hodiny.
  • Boršč je ukrajinské národné jedlo. Vodka je ukrajinský národný nápoj. Všetci kozáci sú Ukrajinci. Ruské tanečnice z obrazu E.Degasa sú ukrajinské tanečnice.
  • Vojaci 1. a 2.ukrajinského frontu boli Ukrajinci. Veď sa ten front preto aj tak volal. No nie ?
  • Hladomor bol iba na Ukrajine. V Povolží a v Južnom Rusku sa Rusi v čase hladomoru prepchávali jedlom.
  • V časoch ZSSR Ukrajinci veľmi trpeli pod ruským útlakom. Nevadí, že väčšina vládcov ZSSR boli Ukrajinci: Chruščov, Brežnev, Černenko…
  • 97% Ukrajincov chce, aby vojna na Ukrajine pokračovala až do konečného víťazstva. 97% Ukrajincov nechce žiadne prímerie, žiaden mier. 97% chce miesto mieru nové a nové zbrane. Stačí , aby im ich Západ čo najviac a čo najskôr priviezol. A oni už potom hravo nad Rusmi zvíťazia.

Orwellovský Západ víťazne postupuje na Východ. Konečné víťazstvo orwellovského myslenia Západu sa blíži. Na obzore už vidieť žiaru víťazstva. – Alebo že by to bola iná žiara ? Že by to bolo také pekne do podoby hríba tvarované ohnivé tornádóóó…/ ?!/…

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018661x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie