Založ si blog

O čom píšu Rusi

Viem, že to odtiaľto vymažú, ale zmysel pre fair play mi nedovolí neuviesť pár údajov z ruskej tlače.

Pri začiatku ŠVO mali OS UA 310 tisíc profesionálnych dobre vycvičených vojakov. Všeobecnou mobilizáciou stúpol počet Ukrajincov v zbrani na cca 1 milión. Za rok z nich padlo alebo bolo zranených či padlo do zajatia 310 tisíc vojakov. Straty OS UA z asi tretiny doplnili zahraniční bojovníci. Pôvodný počet 850 tankov plus takmer 3000 tankov sovietskej a ruskej výroby, ktoré dostala UA z Východnej Európy bol zdevastovaný na počet 550 tankov. Ukrajina už nemá vlastnú flotilu a počet bojových lietadiel sa ráta už iba na desiatky.

OS UA sa môžu spoliehať na prevahu dronov, presnejšie a pohyblivejšie raketomety a delostrelectvo a z krajín NATO doplnené pancierové transportéry, protitankové a raketové zbrane.

Rusku sa za rok podarilo Ukrajinu do značnej miery demilitarizovať. Denacifikáciu, teda zmena nacionalistického režimu na režim priateľskejší voči Rusku sa ale dosiahnuť nepodarilo. Navyše krajiny NATO dopĺňajú aj výzbroj, o ktorú UA v bojoch prišla. Jediné, čo NATO nedokáže je dodať Ukrajine nových ukrajinských vojakov. Preto sa periodicky objavujú nápady zapojiť do bojov na Ukrajine aj vojakov z krajín NATO.

Bloger údaje z vojenských zdrojov Ruska neverifikoval – to sa dnes jednoducho nedá. Údaje o stratách Ukrajincov Ukrajinci neposkytujú. Poskytujú iba výrazne premrštené údaje o stratách RF. Preto je jediné, čo sa dá, je vziať ruské údaje do úvahy a veriť či neveriť im rovnako ako sa berú do úvahy a veríme či neveríme údajom z Kyjeva.

Takže vážení priatelia-prečítajte a zariaďte sa po svojom.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010449x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie