Založ si blog

Najsilnejšia obranná línia od čias Veľkej vlasteneckej vojny

Podľa údajov zo špionážnych satelitov NATO, analyzovaných gréckym spravodajsko-publicistickým portálom ProNews vybudovalo Rusko za posledných pár mesiacov na línii bojového dotyku s armádami Ukrajiny a NATO mohutný pás obranných línií a posilňujúcich opevnení. Obranná línia Ruska sa tiahne od Bieloruska po rieku Dneper a potom od Zaporožia po Krym. Opevnené je však aj pobrežie okolo Krymu a brehy Azovského mora.

Niekoľko úrovní opevnení je vybudovaných tak, aby dokázali odolať bojovým vozidlám pechoty Bradley, tankom Challenger, Abrams a Leopard, úderom stíhacích bombardérov zo vzduchu, no predovšetkým náporu artilérie NATO /M-777/ a raketometných systémov typu HIMARS. Podstatnú úlohu v obranných pásoch majú zohrať mínové polia a palebné stanoviská ruského delostrelectva, raketometov a mínometov.

Obe vetvy ruských obranných línií nie sú ešte spojené v oblasti Donbasu. Tu totiž ešte prebiehajú urputné boje /Liman-Bachmut-Ugledar-Mariinka- Avdejevka-Seversk / a chystajú sa boje o Slavjansk a Kramatorsk. Línie sa spoja a dokompletujú po obsadení tých častí DNR a LNR, ktoré sú stále v rukách OS UA a ich NATO-vských spojencov.

Budovanie mocnej obrannej línie je trochu v rozpore s tézami o skorom mohutnom nástupe vojsk Ruska. Údaje o ruskej obrannej línii na skorú mohutnú ruskú ofenzívu nenasvedčujú. Skôr vedú k predpokladu, že sa Rusi pripravujú na dlhú opotrebovaciu vojnu, na postupné ničenie protivníka zo silných obranných pozícií, predovšetkým za pomoci artilérie, raketometov, letectva, mínometov a mínových polí. Rusi aj na základe informácií o obrannej línii sa miesto dobýjania celej Ukrajiny zameriavajú na neodvratnú perspektívu prímeria a následných dlhých mierových rokovaní. Ich konečný výsledok ? – Nuž, na Západe sa často spomína tzv. kóreizácia Ukrajiny. Teda jej rozdelenie na proruskú a prozápadnú zónu. Kyjev akékoľvek delenie radikálne odmieta. Uvidíme, či tlaku niektorých západných kruhov, čoraz silnejšie volajúcich po mieri, odolá alebo nie.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010184x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie