Založ si blog

Ukrajinský guláš

Nie, nejde o delikatessu, práve naopak. Je to riadna gebuzina. Je to poriadne nechutné žrádlo. Čo na jeho prípravu potrebujete ? Takmer nič. Len si zapnúť počítač, naklikať internetovú stránku známych slovenských novín a potom už len čítať titulky hlavných správ a článkov, na ktoré vám náhodne padne zrak. Materiál na guláš je pre každého záujemcu rovnaký, no ingrediencie súvisia s jeho erudíciou, hodnotovým zakotvením, zmyslom pre intuíciu a iróniu a s odvahou experimentovať. Dovoľte ponúknuť vám malú ochutnávku:

  • O PÁR DNÍ JE VALENTÍN. ZELENSKYJ SA STRETNE S LÍDRAMI EU. HLAVNOU TÉMOU SÚ ZBRANE,
  • V slovenských médiách mažú články o tom, že vojna na Ukrajine nie je vojnou Ruska s Ukrajinou ale vojnou Ruska s NATO. Rakúsky plukovník Markus Reissner popisuje, ako sa desaťtisíce profesionálnych vojakov NATO a príslušníkov vojenskej rozviedky NATO dostáva na ukrajinský front. Stačí dať v armáde člen.krajiny NATO formálnu výpoveď, prezliecť si uniformu , podpísať kontrakt s nejakou súkromnou žoldnierskou kompániou a je to. Už nebojujete za NATO ale za „slávu Ukrajine“.
  • Zelenskyj: Rusko na Ukrajine musí prehrať. Svet sa potom, po jeho porážke radikálne zmení. Americký ISW: Rusi na Ukrajine znovu získali globálnu vojenskú iniciatívu.
  • Ukrajinská tenistka Svitolinová vyzýva na bojkot OH v Paríži. Olympijská charta MOV: Nie je to možné. Charta je na strane Ruska.
  • Starnúci český ex-brankár Hašek žiada vyhnať ruských hokejistov z NHL a európskych líg. Ruskí hokejisti: „Haška počas kariéry trafilo do hlavy príliš veľa pukov“.
  • Zelenskyj ocenil, že sa postoj francúzskeho prezidenta Macrona k Ukrajine výrazne zmenil. Le Figaro: Kto dal Zelenskému právo hodnotiť francúzskeho prezidenta ?
  • Na front k Bachmutu sa presunula brigáda zložená z ukrajinských žien a mobilizantov z vekových kategórií nad 60 rokov. Zelenskyj žiada od Nemecka urýchlenú dodávku ťažkých zbraní. Britský premiér Zelenskému prisľúbil, že v dodávkach nemôže žiadny druh zbraní vylúčiť.
  • USA odmietli tvrdenie, že výbuch na Nordstream 2 spôsobili americkí armádni potápači. Americkí potápači teda neboli aktívnymi príslušníkmi americkej armády.
  • Za úspech vlády SR považuje dočasný premiér Heger odpojenie sa SR od ruského plynu a ropy. Bulharského ex-ministra energetiky čaká súd za to, že odpojil Bulharsko od ruského plynu…

Zaujímavý guláš, či nie ? Upozorňujeme však, aby ho konzumovali iba ľudia so silnými žalúdkami. – Dobrú chuť !

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2005786x
Priemerná čítanosť článkov: 4408x

Autor blogu

Kategórie