Založ si blog

Orbán zase vyhral: vstup UA do EU je iba lacný oblbovák pre banderovcov

Orbán to povedal jasne: Maďarsko si nateraz vezme 10 miliárd kaucie a na hlúposti okolo začiatku prístupových rokovaní Ukrajiny s EU sa vykašle. Maďarsko zablokuje reálny vstup Ukrajiny do EU neskôr, keď už sa o tom bude reálne rozhodovať.

Orbán získal čas. Vie, že do momentu, keď bude vstup UA do EU skutočne na stole, sa veľa, veľmi veľa vecí zmení. Napríklad:

  • Ukrajina už v predpokladanom čase vstupu do EU nemusí existovať.
  • Na Ukrajine môže byť v čase reálneho vstupu do EU nová, skôr pro-moskovská a skôr proti-bruselská vláda.
  • Vyjednávania o jednotlivých kapitolách predvstupových rokovaní ukážu, čo by členstvo v EU prinieslo pre poľské, rumunské, slovenské, francúzske…poľnohospodárstvo, pre potravinársky priemysel, pre jednotný trh dopravných služieb, pre jednotný pracovný trh, pre celoeurópsku ochranu životného prostredia, pre bezpečnostnú situáciu a kriminalitu /drogy, prostitúcia, gangy, výpalníctvo…/…atď., atď.-no najmä čo by to znamenalo pre čistých prispievateľov do fondov EU – daňových poplatníkov z ostatných krajín EU resp. pre poberateľov eurofondov /vzrast daní, pokles prísunu peňazí z eurofondov pre stále chudobné krajiny EU…/. Je vysoko, vysoko pravdepodobné, že po podrobnejšom oboznámení sa z hospodárskymi a sociálnymi negatívami vstupu UA do EU sa v EU nájde okrem Maďarska aj množstvo iných krajín, ktoré /ako po začatí rokovaní s Tureckom/ povedia Ukrajine NIE. Nazdám sa, že to budú minimálne Maďarsko, Poľsko, Rumunsko, Bulharsko, Slovensko, Francúzsko, Taliansko…a po odchode súčasnej extrémne nepopulárnej Scholzovej vlády aj Nemecko. Fajka zhasne.
  • Fajka Ukrajine môže zhasnúť kedykoľvek, keď sa členovia EU v priebehu prístupových rokovaní dohodnú, že Ukrajina nie je na ďalšie rokovania zrelá. Vtedy sa rokovania môžu spomaliť, zmraziť, prerušiť či úplne zrušiť.
  • Keď sa ukáže, že očakávané zisky, očakávanú investičnú smotánku zlizne po event. vstupe UA do EU z 95% USA /americký investičný „poradca“ BlackRock má už teraz od Zelenského na rozdávanie ukrajinských majetkov do rúk Západu celoukrajinskú EXKLUZIVITU/, hladné hyeny zo Západnej Európy stratia záujem o plnoprávne členstvo UA v EU a vymyslia čosi na spôsob poločlenstva, kde by aj oni popri USA mohli aspoň trochu namočiť svoj smädný sosák.
  • Samotná EU sa postupne začne rozpadávať či transformovať tak, že vstup UA do EU už nebude možný alebo pre EU či samotnú Ukrajinu prestane byť žiadúci…- Slovom, existujú mnohé faktory, ktoré radikálne zmenia situáciu v momente skutočného rozhodovania o vstupe Ukrajiny do Európskej únie.

Neverím, že toto páni v Bruseli nechápu. Chápu. Rozhodnutie o začatí rokovaní nie je vecné ale politické. Je to motivačné stanovisko. Jeho hlavným cieľom je zdvihnúť Ukrajincom na fronte i v zázemí morálku. Po krachu protiofenzívy, strate morálnej ale najmä materiálnej a finančnej podpory Západu pre Kyjev je rozhodnutie EU slamkou pre topiaceho sa Zelenského. Má zoslabiť masovo sa šíriace porazenectvo, defetizmus, úpadok bojové ducha. Je to jednoducho lacný MOTIVAČNÝ nástroj. Veľa nestojí a rýchlo zaberie.

Problém ale je, že nezaberie u všetkých. Ani Ukrajinci nie sú všetci úplne hlúpi. Intelektuálna elita vie, o čo v skutočnosti ide. Áno, milióny prostých naivných Ukrajincov tento lacný oblbovák rozjarí. Stav „opitosti“ ale nebude účinkovať dlho. Ak po začatí rokovaní narazí Ukrajina na ťažkosti a na zdĺhavé bežným ľuďom nepochopiteľné handrkovanie, – dostaví sa u prostého ukrajinského ľudu čosi ako postalkoholická opica. A bude zle. Veľmi zle. Možno horšie ako v Turecku, kde sklamanie z prehnaných euro-očakávaní viedlo k vzrastu nacionalizmu a proti-európskeho tradicionalizmu a islamizmu.

Nie, nechcem na nešťastných Ukrajincov privolávať ďalšie nešťastie. Chcem im iba poradiť, aby miesto juchania od radosti boli dnes-práve dnes, o niečo opatrnejší. A s oblbovákom, ktorý má za cieľ oblbnúť im zdravý úsudok a zvýšiť ich ochotu umierať za záujmy Západu v bratovražednej vojne s Rusmi, narábali ako s čudne páchnucou tekutinou, servírovanou zákernou strigou z Bruselu. Odporúčam Ukrajincom, aby tú bruselskú brečku sami vyliali.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2015172x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie