Založ si blog

Pro-ruská zóna vplyvu v Európe posilnila

Parlamentné a čiastočne aj komunálne voľby v Srbsku vyhrala proruská strana SNS /Srbská pokroková strana/. Vyhrala s impozantným náskokom 47% oproti 23% pre prozápadnú opozičnú stranu Srbsko proti násiliu. Parlamentná sila SNS je taká veľká, že strana sama -bez tradičného opozičného partnera-socialistov, zostaví novú vládu.

Pro-západné opozičné sily utrpeli v Srbsku debakel. Ukázalo sa, že okrem permanentných pouličných protivládnych protestov v Belehrade /tradičnej bašte pro-západných síl/ nemajú žiadnu skutočnú politickú silu. Ukázalo sa, že ide iba o hnutie ľahko mobilizovateľných kaviarenských kriklúňov a pseudointelektuálov, s ktorými skutočný srbský ľud nechce mať nič spoločné.

Naše slovenské klamárske médiá víťazstvo pro-ruskej vládnej strany síce s veľkou bolesťou v hlase oznámili, – no hneď ho už aj začali prekrúcať. Porazená strana Srbsko proti násiliu /SPN/ síce nebude vládnuť ale vraj i tak dosiahlo grandiózny úspech. Prečo ? Lebo počet poslancov tejto strany v parlamente stúpol z nuly na niekoľko desiatok. Hahaha, – toto je riadny podvod na tých čitateľoch, čo majú informácie iba zo slovenských médií. Podvodu médií naletia iba prozápadní trolovia napr. aj z Pravdy. Skutočnosť je taká, že opozičná strana SPN /Srbsko proti násiliu/ ani nemohla mať v starom parlamente poslancov. Prečo ? Je to jednoduché, lebo ešte NEEXISTOVALA.

SPN vznikla vlastne ako protestné hnutie resp. volebná strana či koalícia viacerých dávno existujúcich /a neúspešných !/ opozičných strán. Napríklad Demokratickej strany, Strany slobody a spravodlivosti, Hnutia slobodných občanov, Ľudovej strany, Ľudového hnutia Srbska a pod. Tieto staré opozičné strany, ktoré sa teraz spojili do SPN mali v minulom parlamente zastúpenie v počte niekoľkých desiatok opozičných poslancov. K týmto stranám sa pridali ďalšie mimoparlamentné strany a mimovládne organizácie platené Západom. Po barnumskej reklame v opozičných médiách sa im podarilo do nového parlamentu vstúpiť. Na prvý raz, -no asi aj na posledný raz,-lebo už teraz tesne po voľbách sa SPN rozpadá na pôvodné opozičné subjekty….

Prozápadná opozícia dostala v srbských voľbách riadne po papuľke. Viete ako na zareagovala ? Typicky intelektuálsky . Prozápadné mimovládky vyzvali neuznať výsledky komunálnych volieb /hoci ich medzinárodní pozorovatelia odobrili/, najmä v Belehrade. V Belehrade miesto čestnej akceptácie vôle ľudu volá porazená opozícia belehradských „Euroatlantikov“ do ulíc.

-Nepripomína vám to niečo ? Nepripomína vám to taktiku našich „slovenských“ pro-západných opozičníkov, ktorí sa za dva a pol mesiaca nevedia zmieriť s porážkou v demokratických a férových voľbách a volajú slovenských Euroatlantikov tiež do ulíc ? Tak ako v Srbsku , tak aj na Slovensku bruselské karikatúry demokratov nedemokraticky útočia na výsledky demokratických volieb a demokraticky zvolenú vládu očierňujú ako nedemokratickú. Odkiaľ je táto podozrivá zhoda postupov srbských a slovenských „Európanov“ ? Netreba dlho pátrať. Stačí si všimnúť isté zo Západu financované mimovládky a istých opozičných politikov, ktorí sú v SR i v Srbsku financovaní z tých istých západných zdrojov.

Víťazstvo pro-ruskej vlasteneckej srbskej strany SNS prezidenta Vučiča je pôsobivé. Má nielen domáci srbský rozmer ale aj rozmer medzinárodný. Sféra pro-ruskej orientácie širokých más ľudí resp. okruh krajín s režimami, ktoré spolupracujú s Ruskom sa po septembrových voľbách na Slovensku a po včerajších voľbách v Srbsku posilnila. Do sféry režimov, ktoré sú za korektné a priateľské vzťahy s Ruskom dnes tvoria krajiny ako Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Republika Srbská v BiH Srbské občinné spoločenstvo v Kosove a Metohiji.. Okrem toho sú v tejto časti Európy aj ďalšie krajiny, kde majú silné postavenie politické sily, presadzujúce priateľstvo s Ruskom. Sú to významné sily v Slovinsku, Macedónsku, Bulharsku a Čiernej Hore.

Našťastie pre Západ, Maďarsko, Slovensko a Srbsko majú svoje vzťahy s Ruskom geograficky limitované. Ani jedna z týchto krajín nemá s Ruskom priamu hranicu a ani jedna nemá prístup k moru. Preto sú ich ekonomické, obchodné ale aj vojenské a personálne vzťahy s RF slabšie a dve tretiny ekonomiky Maďarska, Srbska, Slovenska sú historicky orientované na Západ. Pohyb tovaru, kapitálu a pracovných síl objektívne nemôže ísť do Ruska a smeruje na Západ. Hlupáci to vysvetľujú magickou príťažlivosťou ideológie, západného spôsobu života a západných hodnôt pre ľudí z Východu /vrátane SR, H a Srbska/. Ó, ako sa mýlia. Ale v poriadku, nechajme ich v tom.

Ruskí geopolitici sa sústreďujú na očakávanie zmien v krajinách pri mori, -ktoré by umožnili Maďarsku, Slovensku a Srbsku priamu spoluprácu so svetom mimo Západu, -s Ruskom, ale aj Čínou a ostatnými krajinami BRICS. Ak by sa pro-ruský prielom podaril napr. v Čiernej Hore, Slovinsku či Bulharsku bol by to nový impulz aj pre rozvoj krajín v Strednej a Juhovýchodnej Európe. Krajiny ako Slovensko, Maďarsko a Srbsko by sa dostali z geopolitického väzenia a mohli by sa začleniť do nového sveta multilaterality, plurality a slobody.

Telavivská finta

03.05.2024

Na univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2015318x
Priemerná čítanosť článkov: 4410x

Autor blogu

Kategórie