Založ si blog

Fico dnes Stolltenberga riadne „nas…al“

Stolltenberg si v duchu fám o Ficovi myslel, že v stretnutí s Ficom presadí svoje. Že Fico v rozpore s predvolebnými sľubmi zoči voči jeho výsosti generálnemu tajomníkovi zrazí opätky a zo svojej odbojnej rétoriky prejde na rétoriku poslušného sluhu Západu.

-Nuž pán Stolltenberg sa dnes v priamom prenose riadne pomýlil. Fico na plnú „hubu“ pred celou Európou a celým svetom oznámil, že Smer SSD nemení svoje stanovisko. Že vláda Smeru+Hlasu+SNS naozaj zastavuje akúkoľvek štátnu vojenskú pomoc Ukrajine. Ešte závažnejšie je Ficovo verejné vyhlásenie, že vláda SR neverí vojenskému riešeniu ukrajinského konfliktu a požaduje miesto futrovania Ukrajiny zbraňami začať mierové iniciatívy. Fico si dokonca dovolil voči vedeniu NATO aj „malú“ výčitku. Podľa Fica je škoda, že sa NATO ani len v náznaku nepokúsilo o čosi ako je rokovanie o prímerí.

Stolltenberga Ficova smelosť a neústupnosť tak rozčertila, že musel netradične – po skončení TB – ukončiť celú svoju prezentáciu tirádou protiruských invektív a obhajobou nezmyslu, podľa ktorého je možné nukleárnu superveľmoc – Rusko – vojensky poraziť.. Stolltenberg celkom vážne vyhlásil , že to možné je. Rusko vraj možno poraziť nekonečným vyzbrojovaním Ukrajiny. Krajiny, ktorá má päťkrát menšiu populáciu, násobne menšie teritórium, je v hospodárskom krachu a má armádu, ktorá by bez pomoci zo zahraničia kapitulovala do pár hodín.

-Ak takíto slamení gentlemani, ako je Stolltenberg stoja na čele NATO, – tak je to tragikomédia. Nečudo, že v Moskve si robia z NATO a figúrok na jeho čele riadnu „srandu“….

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Ukrajina, vojak

Austrálsky generál pre Pravdu: Ukrajina čelí pochmúrnym scenárom, Západ musí zmeniť ruskú stratégiu

03.05.2024 05:00

Austrálsky generálmajor vo výslužbe Mick Ryan sa nedávno vrátil z cesty po Ukrajine. „Čím dlhšie vojna trvá, tým rýchlejšie sa Rusi učia," vraví.

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2014965x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie