Založ si blog

V Poľsku dnes Tusk rozbil právny štát-no EU mlčí !

D.Tusk ešte pred zložením premiérskeho sľubu podpísal dekréty o prepustení šéfov dôležitých protikorupčných a spravodajských a i. služieb. Prepustenie nominantov predchádzajúcej vlády vstúpilo po zložení Tuskovho sľubu ihneď do platnosti.

Takto /bez ingerencie prezidenta či parlamentu/ boli dnes odvolaní šéfovia Úradu vnútornej bezpečnosti /čosi ako SIS/, Úradu boja proti korupcii /čosi ako u nás Špeciálna prokuratúra a NAKA/, civilnej Rozviedky, Vojenského spravodajstva a Kontrarozviedky. Parlamentná komisia pre spravodajské služby /v ktorej má Tusk väčšinu/ rozhodnutie nového PRO-EURÓPSKEHO premiéra odobrila.

O personálnych zmenách v poľskom parlamente /sejme/ neprebehlo žiadne legislatívne konanie,- ani normálne a ani bežné. Stačilo nariadenie nového premiéra. – Európska únia, Európska komisia a Európsky parlament mlčí. Tvári sa, že sa v Poľsku nič nezákonné, nezlučiteľné s princípmi demokracie a hodnotami, na ktorých stojí EU nestalo.

Zmeny, ktoré na Slovensku v Európskom parlamente prirovnávajú k rozvratu právneho štátu, – v Poľsku akceptujú. Prečo taký odlišný meter ? Jednoducho preto „LEBO FICO“. Fico svojim kritickým postojom k Západu, k politike USA, EU a NATO napr. v súvislosti s Ukrajinou mocných na Západe straší a provokuje. Vzorný euroatlantický kolaborant Donald Tusk ich naopak teší.

A tak, keby hoc aj obaja spáchali tú istú vylomeninu, Fico ako cudzí a zlý chlapec bude potrestaný , no Tusk sa ako zlý ale NÁŠ chlapec stretne s pochopením a podporou. Tak v koloniálnom svete chodí. Kolaborujúci náčelníci zotročených kmeňov zbierajú léna a metále a nespoľahliví miestni náčelníci odbojných kmeňov si koledujú o riadne prísnu trestnú výpravu.

-Treba sa kuknúť na hranicu v Bergu-či sa odtiaľ už trestné komandá Bruselu už nevydali na pochod, Na pochod smer Petržalka…

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2015159x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie