Založ si blog

Marčekova strana požaduje vystúpenie SR z NATO a EU

Známy organizátor manifestácií a demonštrácií a bývalý poslanec NRSR Peter Marček zakladá novú politickú stranu. Strana má zatiaľ názov „ZJEDNOTENÍ SLOVANIA“. Aktivisti okolo Marčeka zbierajú kvôli registrácii na MV SR podpisy občanov už cca 7 mesiacov. Z potrebných 10 000 podpisov údajne doposiaľ majú 7-8 tisíc.

Jadrom programu novej strany je požiadavka na vystúpenie Slovenska z NATO a EU. Ďalej je to obnova priateľských vzťahov medzi Slovenskou republikou a Ruskou federáciou a napokon uchádzanie sa SR o vstup organizácie BRICS.

Marček je plodným zakladateľom slovenských strán. Z nich niektoré, pravda pod iným názvom a iným manažmentom úspešne prešli voľbami do NRSR, ba dokonca sa stali súčasťou vládnej koalície. Jedna z popredných členiek takejto „Marčekovej strany“ je dnes členkou vlády SR. Marček je schopný organizátor, no chýbajú mu zrejme iné pre slovenskú politiku prepotrebné vlastnosti: ostré lakte, bezzásadovosť, umenie robiť intrigy…Ak sa zmenia kritériá úspešnosti v praktickom politickom živote a takéto osobnostné spôsobilosti na politický úspech už nebudú potrebné, potom je možné, že Marček svoju stranu nielen založí, dostane ju do parlamentu, no tiež zostane na jej čele a pokúsi sa cez ňu zmeniť doterajšie politické dejiny Slovenska.

Podľa informácie z prostredia Marčekovcov sa strany s názvom „Zjednotení Slovania“ pokúsia založiť aj v iných slovanských krajinách. Predovšetkým v Česku, Poľsku, Bulharsku. Ak by sa to podarilo, potom by sme boli svedkami obnovy panslavizmu, -pravda v nových podmienkach a s modernejšími princípmi fungovania.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

kalifát, demonštrácia, islamisti, moslimovia

Žiadať kalifát nie je trestné, tvrdia odborníci. Aj to je sloboda prejavu

04.05.2024 06:00

Možno zakázať demonštráciu, kde spochybňujú základné práva, alebo by to nebolo demokratické? V Nemecku riešia dilemu, ktorú vyvolalo zhromaždenie moslimských radikálov.

radnica, Banská Bystrica

Vzácny erb na najkrajšom slovenskom námestí sa na svoje miesto nevráti. Mesto má však náhradu

04.05.2024 06:00

Historický skvost zdobil banskobystrickú Radnicu na Námestí SNP viac ako dve storočia. Vlani na jeseň však odtiaľ mestský erb zložili a dnes je už isté, že na pôvodné miesto sa nikdy nevráti.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2017202x
Priemerná čítanosť článkov: 4414x

Autor blogu

Kategórie