Založ si blog

O uctievaní masových vrahov

Tento týždeň vyvrcholila v NRSR kauza „uctievania masového vraha“ Che Guevaru podpredsedom NRSR dr.L.Blahom. Na túto tému už bolo povedané a napísané dosť, takže k meritu veci tu už nič nové nepridám. Chcem dodať iba zopár historických zaujímavostí, týkajúcich sa uctievania iných bojovníkov za národné oslobodenie z iných krajín.

V USA uctievajú Washingtona a Lincolna, – oboch bojovníkov za samostatnosť USA resp. za zachovanie integrity USA. Veci sa v Amerike dali riešiť aj vyjednávaním, no obaja páni zvolili boj a aj keď ho vyhrali, stálo to životy státisícov Američanov. Obaja americkí „masoví vrahovia“ sú dnes najuctievanejšími celebritami v USA. Sú na bankovkách, sú vytesaní do skalných brán. majú obrovské množstvo sôch. búst a portrétov, čo zdobia úradné miestnosti po celých USA.

V Taliansku mali iného národnooslobodzovacieho vodcu či revolucionára. Garibaldiho. Aj on zanechal za sebou tisíce mŕtvol a aj on má po Taliansku množstvo sôch a portrétov. Taliani ho zbožňujú. Podobne sa k svojim revolucionárom Petofimu a Kossuthovi správajú Maďari. Stavajú im pomníky, hoci z pohľadu tých, proti ktorým bojovali /o.i. aj slovenských hurbanistov/ ide o masových vrahov.

V Afrike bolo v minulom storočí veľa vodcov národnooslobodzovacích hnutí, veľa revolucionárov, ktorí viedli boj proti kolonializmu a imperializmu. Za všetkým spomeniem iba P.Lumumbu. A.BenBelu a A.Cabrala. Aj oni majú vo svojich krajinách veľa pomníkov a požívajú veľkú úctu.Aj keď po boji zostalo za nimi veľa mŕtvych. Milióny mŕtvych zostalo po vietnamskom revolucionárovi Ho či Minovi. Z pohľadu francúzskych imperialistov to bol vlastne masový vrah. Dnešným predstaviteľom Francúzska a USA to však nebráni, aby mu pri návšteve Vietnamu vzdali úctu. Atď., atď.

Aby som však nechodil iba do histórie, spomeniem čerstvý príklad aj zo súčasnosti. Ukrajinského prezidenta Zelenského majú na Západe za veľkého hrdinu, vzdávajú mu úctu a česť. Zaujímavé, že im pritom nebránia tie státisíce mŕtvych, ktoré na základe jeho nekompromisných až šialených rozhodnutí posiali zem na Donbase či pri Chersone. Zelenskij nedával a nedáva rozkazy iba na obranu vojensky dôležitých objektov. Neraz prikáže viesť vopred stratený boj aj o nezmyselné objekty a mestá ako Mariupol, Arťomovsk, Avdejevka a najnovšie aj o predmostia na ľavom brehu Dnepra. Iba človek s mentalitou takmer masového vraha môže posielať do boja bez akejkoľvek delostreleckej, pancierovej, leteckej či logistickej podpory prápory ukrajinských vojačikov-chudáčikov. Vojenskí experti hovoria, že ich životnosť na ľavom brehu Dnepra je necelý jeden deň. Potom ich zničí ruské letectvo, artiléria či „solncepjoky“ /raketometné plameňomety/. Len čo sa tak stane, rýchle člny prevezú cez Dneper ďalších vojačikov-úbožiačikov.

Zelenskij je majstrovský konštruktúr frontových mlynčekov na mäso. Za jeho rozhodnutiami sú tisíce a tisíce mřtvych. Naši pro-západní politici -aj z KDH či SaS, to vedia. Krv na rukách Zelenského im neprekáža, aby mu vzdávali úctu. Koria sa mu, lebo „bojuje za správnu vec“. Lebo bojuje za tých istých pánov kapitalistov, kolonialistov a imperialistov ako oni.

Ľudia uctievajú v živote rôzne modly. Blaha uctieva človeka, ktorého si váži celá Latinská Amerika a celý ľavicový svet . A páni z KDH, SaS, PS uctievajú človeka. ktorý vyľudňuje vlastnú krajinu. My ľudia sme rôzni. Po narodení sme síce všetci rovnako sprostí, ale potom sa to začína rôzniť. Niektorí s vekom zmúdrejú, iní naopak. Niektorí – čím sú starší, tým viac sa podobajú na Františka Mikloška……

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie. Avizovala nové benefity od poisťovní, možno aj na zuby

04.05.2024 14:30, aktualizované: 15:07

Rezort zdravotníctva podľa nej neprevzala v dobrom stave po minulej vláde.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2017721x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie