Založ si blog

Koho Rusi zdemolovali v Černigove ?

Podľa našej tlače, podľa zahraničných politikov /dokonca z OSN/ a zahraničných médií to boli nevinní neozbrojení ukrajinskí civilisti. Bola to v centre Černigova sa nachádzajúca budova divadla. Prosto, bol zločin útočiť na takéto mierové ciele. Zelenskij preto rozhorčene sľubuje za „masaker v Černihive“ Rusom krutú pomstu.

Ruské a alternatívne svetové informačné zdroje tvrdia niečo iné. Opierajú sa pri tom o videonahrávky z miest úderu ruských Iskanderov. Jedna ruská raketa zasiahla veliteľstvo ukrajinskej bezpečnosti SBU. Druhá raketa zasiahla ďalšie pracovisko SBU. No a tretia trafila presne medzi exempláre výstavy dronov, ktorá sa práve konala v okolí černigovského divadla a v jeho vnútri. Vo veľkej sále činoherného divadla sa konala odborná inštruktáž pre veliteľov dronových operátorov. Išlo zväčša o poddôstojníkov a dôstojníkov. V divadle ich bolo okolo 300. Z nich bolo pri údere Kalibra zabitých alebo zranených vyše 200 ukrajinských vojakov a zahraničných špecialistov. Prevažne z krajín NATO, najmä z Poľska a Pobaltia. Zahynula však aj veľká ryba,- nemecký agent BND. ktorý šéfoval informačným technológiám NATO na veliteľstve vo Vilniuse. Na základňu NATO do poľského Rzesowa lietadlá odviezli 27 čiernych vriec so špecialistami NATO na drony.

Ruský úder trafil to najdôležitejšie, čo v tejto chvíli banderovci mali: kvalifikovanú ukrajinskú a NATOvskú živú silu. Ochromil celé velenie bezpilotného letectva nielen Ukrajiny ale aj bezpilotného letectva NATO v regione. A ako bonus, zasiahol aj pár desiatok výstavných exemplárov bojových dronov.

Ukrajinské internetové médiá /napr. Telegramový kanál ZeRada/ špekulujú, že takáto spravodajsky veľmi úspešne pripravená akcia by sa Rusom nepodarila bez kvalitných informácií od insiderov /špionov/vo vnútri velenia OS UA. Konšpirujú, či v insiderstve nemá prsty ukrajinský minister obrany Reznikov. Výstavu dronov, odbornú inštruktáž a konferenciu špecialistov na drony totiž organizovala v Černigove nádejná budúca ministerka obrany Berlinskaja. Hovorí sa o nej ako o kandidátke všemocného vedúceho Zelenského kancelárie Jermaka. Takže zlyhanie akcie pani Berlinskej je de facto zlyhaním Jermaka a malým triumfom Reznikova. -Ktovie, či ide iba o špekuláciu ukrajinských analytikov, alebo je na tomto „šprochu“ pravdy trochu…

Nech je akokoľvek, po akcii v Černigove Západ i Kyjev majú za čo Rusom nadávať, vyhrážať sa pomstou. Pri akcii boli samozrejme aj nechcené obete medzi civilmi na ulici. Medzi nimi aj jedno dieťa. Je to poľutovaniahodné.

Dvojtvárne západné médiá sa sústredili práve na to zahynuvšie dieťa. Ako vždy vidia nehumánne umieranie iba tam, kde úradovala ruská armáda. Údery kyjevských dronov smerujúce na Moskvu, Kursk /5 zranených civilov pri útoku ukrajinského drona na hlavnú železničnú stanicu/, Belgorod a i. …hodnotia chladne -čisto z vojenského hľadiska- podľa toho, koľko ruských občanov bolo eliminovaných.

Zázračné médiá: z ukrajinského dôstojníka urobia civila, zo zahraničného poradcu urobia turistu. Na druhej strane urobia z ruského belgorodského vodiča traktora putinovského tankistu. – Médiá na Západe a na Slovensku sú jednoducho zázračné.

Na záver ešte perlička z nemeckého Die Welt. Tam jeden naslovovzatý expert Edward Luttwak navrhuje Zelenskému – ako jedinú cestu k víťazstvu a obhajobe nezávislosti Ukrajiny jej totálnu mobilizáciu. Tá, ako je známe, predstavuje mobilizovanie 10% populácie štátu. V prípade Ukrajiny by to boli 3 milióny vojakov. Podľa Nemcov Ukrajine nezabezpečí víťazstvo žiadne množstvo dronov, F-16, himarsov, abramsov, leopardov…ale iba tradičná masa vojakov. Pán odborník však asi pozabudol, že ak by išlo do tuhého, mobilizovala by svojich 10% aj RF. 15 miliónov ruských vojakov, -to by však už bola iná sila. A ktovie, či by sa potom takáto gigantická armáda dokázala zastaviť na hraniciach Pobaltia a Poľska…

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2016959x
Priemerná čítanosť článkov: 4413x

Autor blogu

Kategórie