Založ si blog

Supercela lží niečo signalizuje

Keď sa pozriete len na titulky v „našich“ médiách z dneška, mohlo by sa vám zdať, zajtra ráno už Rusko nebude existovať. Novinári oznamujú pre „rusofilov“ samé zlé správy. Napríklad:

  • Na čele Kremľa stojí zbytočný zbabelec. Rusko jeho ďalšiu vládu neprežije.
  • Dianie na fronte je z pohľadu Rusov hanba.
  • Ukrajinci za mesiac oslobodili viac územia, ako Rusi predtým okupovali /čo je fyzicky nemožné ale na UA možné/.
  • Ukrajina použije kazetové bomby na dobývanie mesta Bachmut.
  • Ruský muničný sklad na Kryme stále vybuchuje.
  • Putin sa zľakol zatknutia a do Južnej Afriky nepocestuje.
  • Ukrajinci napočítali Rusom straty 240 tis. mužov !!!
  • Ukrajinci zasypali Rusov spŕškou rakiet !
  • Rusi majú pri Bachmute veľké straty a musia nasadiť rezervy.
  • Rusko nestíha posilňovať fronty-nevie, či pri Zaporoží alebo pri Dnepri a Chersone.
  • Ukrajinci vytlačili Rusov z pozícií severozápadne od Bachmutu.
  • Rusko stráca generálov a v armádnom velení vládne chaos.
  • Putin útočí na spriaznený slovanský národ.
  • Masívny požiar ruskej vojenskej základne na Kryme.
  • Ruskí vojaci na prednej línii sa masovo opíjajú a berú drogy.
  • Britská a americká tajná služba využívajú nespokojnosť Rusov s vojnou a hľadajú si medzi nimi nových špiónov.
  • Mnohí Rusi sú zdesení, keď sledujú ako ich vojaci pustošia spriaznenú krajinu….

Hrozné , že ? Nechápem ako nejaká krajina môže toľko zlých správ prežiť. Neverím, že sa z toho môže spamätať. Zdá sa, že zajtra bude s Ruskom určite definitívny Amen !

Alebo, že by nie ? Alebo že by to bolo trochu inak ? Že by tie novinové titulky nechceli informovať ale chceli čosi maskovať ? Že by chcel zlepšiť dojem svojich čitateľov z toho, že tzv. Veľká ukrajinská protiofenzíva úplne skrachovala ? Že by novinári dostali príkaz, aby zlými správami o Rusku prekryli ešte horšie správy o Ukrajine ? Lebo na verejnosť presiakli aj trochu iné správy. Napríklad:

  • USA sa bez ohľadu na to, kto vyhrá budúce prezidentské voľby rozhodli preniesť bremeno vojenských a finančných nákladov na podporu Ukrajiny z amerických chrbtov na tie európske. No nie iba to. Trump sa dnes dal počuť, že ak voľby vyhrá on, nielenže podporu Ukrajine zastaví ale navyše bude požadovať, aby Európa doterajšie americké náklady na Ukrajinu Spojeným štátom pekne krásne spätne preplatila.
  • Európa však už nové zdroje na podporu Ukrajiny nemá. Sklady so zbraňami a muníciou sú prázdne a nová zbrojná výroba tempu bojov na Ukrajine nestíha. Európa nemá dosť peňazí ani na sľúbené finančné injekcie Kyjevu, -nieto že by mala schopnosť prevziať na seba ešte aj americké záväzky. V EK chystajú nové odvody pre členské štáty EU. Počet krajín, ktoré sú odhodlané ich vetovať však rastie.
  • Na bojisku doznieva mohutná ruská letecká a raketová odpoveď na poškodenie Krymského mosta. Rusko útokmi na prístavy, ktoré ešte majú Ukrajinci v rukách de facto zariadilo námornú blokádu Ukrajiny. Rusi upozorňujú, že akékoľvek lode, ktoré pod legendou prevozu obilia poputujú do ukrajinských prístavov, budú riešené ako lode vojenské, prevážajúce Ukrajine zbrane a muníciu.
  • Pri odvetných ruských úderoch za poškodenie Krymského mosta boli zničené kapacity na vývoj a výrobu hladinových alebo podvodných dronov. Zničené boli veľké sklady PHM v Odesse a Nikolajeve. Naše médiá ale citujú iba Kyjev, podľa ktorého cieľom útoku Rusov boli sklady obilia. Nuž áno, aj tie-lebo v nich výroba morských dronov prebiehala.
  • Americký veterán špeciálnych operácií Eric Kramer pre Newseek povedal, že skutočné straty Ukrajincov v jedenapolročnej vojne sú asi trikrát tak vysoké, ako to na Západe pripúšťajú. R.F.Kennedy Jr. hovorí o 300-350 tis. mŕtvych. Špecialisti OSINT len do novembra 2022 priznávali Ukrajine 402 tis. nenahraditeľných strát, z toho 387 tisíc mužov. Ktovie o koľko sa od novembra 2022 do júla 2023 straty ďalej zvýšili. Lebo podľa Sergeja Šojgu iba počas súčasnej ofenzívy stratila Ukrajina 26 tisíc ľudí, 21 lietadiel, 6 helikoptér a 1244 tankov a pancierových BVP.
  • Rusi na Kupjanskom smere uskutočnili protiofenzívu a postúpili viac ako 2 km do hĺbky ukrajinských pozícií.
  • Ukrajinci s obavami sledujú grupovanie cca 100 tis. ruských úderných jednotiek v oblasti Charkova. Hovorí sa, že sa Charkov onedlho stane cieľom OS RF.
  • Ruské vojenské jednotky obsadili železničnú stanicu Molčanovo neďaleko Charkova.
  • Do boja bola skúšobne nasadená skupina tankov T- 14 Armata. Tank bol použitý na prieskum bojom, najmä na identifikovanie pozície nepriateľských tankov a protitankových zbraní. Výsledky získané v boji sa teraz budú spracovávať a využijú sa pri konečnom dotvorení tanku.
  • Bývalý poradca ukrajinského ex-prezidenta L.Kučmu ekonóm O.Soskin dnes oznámil, že na jeseň hrozí ekonomický bankrot Ukrajiny. Príčinou bude skrátenie americkej pomoci Kyjevu o 500 mil. USD a neschopnosť EU dohodnúť sa na kompenzovaní tejto straty. Peniaze, ktoré ešte na Ukrajinu z USA prídu, budú pod drobnohľadom špeciálnych inšpektorov. Ukrajina nielenže nebude mať peniaze na vedenie vojny, ale ani na minimálne fungovanie štátu: na financovanie verejného sektora, normálnu výplatu dôchodkov a chod štátnych inštitúcií. Ukrajina bude nútená siahnuť po posledných finančných rezervách a po predaji štátnych zlatých zásob. Podľa Soskina na jeseň čakajú Ukrajinu smutné, tragické časy.

Takto nejako by sa dalo pokračovať. Do médií a nie iba alternatívnych sa dostáva jedna – z pohľadu Zelenského mocenskej skupinky – „Jóbova zvesť“ za druhou. Na obzore nad Ukrajinou sa sťahujú hrozivé mračná. Zdá sa, že to čo experti Ukrajine prorokujú, nebude iba obyčajná búrka, ale riadna katastrofa. Čosi ako ekonomická, politická a vojenská supercela. Nie mediálna supercela lží, ale ozajstná ničivá pohroma.

Uvidíme, či takáto supercela krutej pravdy na Ukrajinu naozaj príde a ak áno,- uvidíme, kto skončí pod hladinou jej neľútostného prívalu. Uvidíme, kto a čo potom, po odznení potopy, na Ukrajine vypláva na povrch. Uvidíme, kto sa potom dostane na božie svetlo. A dodá nešťastným Ukrajincom šancu na znovuzrodenie.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Tibor Gašpar

Gašpar: Slovensko zaznamenalo nárast nelegálnej migrácie z Ukrajiny o 82 percent

29.04.2024 12:20

Podľa neho ide o reakciu na Kyjevom nedávno prijatú novelu mobilizačného zákona.

lešť

Vojaci si v Lešti preverili svoju pripravenosť v rámci cvičenia Strong Cohesion 2024

29.04.2024 12:01

Na cvičení sa zúčastnilo takmer 1 500 vojakov šiestich armád NATO so 400 kusmi vojenskej techniky.

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010393x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie