Založ si blog

Prší: Leopardy a Bradley zaliezli.

Podľa správ z GŠ OS UA sa tempo „Veľkej ukrajinskej protiofenzívy“ spomalilo. Včera ešte z Kyjeva hlásili výrazný postup stepou až do hĺbky 200 metrov smerom k ruským pozíciám. Dnes to bude trochu menej.

Nemeckí a americkí poradcovia hlásia, že tanky Leopard 2 a obrnené vozidlá Bradley sú síce skvelá technika, ale do momentálnych podmienok ukrajinského terénu sa nehodia. Sú citlivé na blato, dážď, vietor a keď prestane pršať, majú problém s prachom a slnečným úpekom. Našťastie, už nie je zima, chlad, mráz, sneh a ľad. Na to totiž Leopardy a Bradley nie sú stavané.

Skvelé britské strely Storm Shadow predstavujú ďalší príklad západnej techniky. Sú pýchou britského zbrojárstva. Pri lete do cieľa využívajú unikátnu vlastnosť: sú neviditeľné, nezasiahnuteľné ruskými prostriedkami protivzdušnej obrany. Svedčí o tom denná prax: ak sú namierené na civilné objekty bez PVO, darí sa im ničiť paneláky jedna radosť. Isté problémy majú iba pri zásahu vojenských cieľov. Tu sa úspešnosť Storm Shadow trošku znížila a dosahuje 8-10%.

Vojenskí analytici z krajín Západu v posledných dňoch miernučko menia obsah svojich úvah. Po 2 týždňoch Veľkej ukrajinskej protiofenzívy už nehovoria o blitzkriegu a skorom „oslobodení“ Krymu a Donbasu. Dúfajú, že po utíšení dažďov sa ofenzíva obnoví, aby sa Kyjevu pred eventuálnym prímerím a MIEROVÝMI rokovaniami čo najviac posilnila vyjednávacia pozícia.

Páni z USA očakávajú, že do júlového summitu NATO sa ozbrojené sily Ukrajiny zmôžu aspoň na začiatok útoku na Melitopol. Ak sa to Kyjevu nepodarí, doterajšiu vojenskú a finančnú pomoc podstatne zredukujú.

-Čím bližšie bude k prezidentským voľbám v USA, tým rýchlejšie budú úvahy o blížiacom sa event. prímerí a rokovaní pribúdať. V tomto zmysle sa vyjadruje napríklad aj denník Washington Post.

Pán Boh zaplať za takéto úvahy. Pán Boh zaplať za počasie, ktoré bojovníkov na Ukrajine núti meniť stratégie veľkých ofenzív za skromnejšie stratégie diplomatických rokovaní.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010370x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie